abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vakantie
De kans is vrij groot dat volgende week flink zonnig verloopt. Daarbij komen de maxima mogelijk zelfs hoger uit dan deze week. Onze stelling: Vanwege het mooie weer blijven wij dit jaar tijdens de vakantie in Nederland.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Mag basisschool ’t PuzzelsTuk in Tuk blijven of moet ze verhuizen naar...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Ook in Steenwijkerland zijn op 21 maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen.
Door de ogen van... Dave van Vliet

Papadag, fijn voor allebei?

Door Dave van Vliet op vrijdag 26 januari 2018 10:50
  • ignore touch

    © Dave van Vliet

mail pinterest

Vrijdag is papadag, monstertijd, q-time met sir Poop-a-lot, mannen onder elkaar. We worden wakker, broer en zus worden klaargestoomd voor school/crèche, mama geeft sir Poop-a-lot een fles.

Een partijtje blije baby aan het spelen tijdens het brood eten, aankleden en het hele festijn zwaaien we ze uit, tot vanavond liefste! Zo papadag kan beginnen! We hebben er zin in want Rohan is zeer blij, een mooie dag gaat van start. Heel snel zwaaien we nog naar de wegrijdende broer, zus en mama. Nou daar gaan we!
Rohan lacht, draait zich om, brabbelt wat. Tijd om te spelen, hup samen op de grond en wat hebben we een plezier. Met de muziek mobiel, knuffels, gekke bekken, lekker gillen. Machtig mooi gevoel dit!

Na een poos begint sir poop-a-lot in zn oogjes te wrijven. Meneer is moe. Schonen billen, slaapzak aan, in bed lekker instoppen, dikke kus, een lach en slapen die handel. Appeltje eitje. Tijd voor koffie en brood.

Binnen no-time is meneer vertrokken. Easy toch. Eenmaal gegeten even snel afwassen en ander huishoudelijk genot en wachten tot de dikke blije baby zich weer meldt. Een paar uur later hoor ik lief geklets door de babyfoon, die heeft lekker geslapen...ik roep terwijl ik naar boven loop; dikke blije baby, papa komt eraahaaaan. Een gilletje van plezier en papadag gaat weer aan. Dit is waar ik het voor doe! #jekrijgterzoveelvoorterug. Dit is zo mooi...wat het ook is? Te mooi om waar te zijn.

Vrijdag, papadag...de dag waar ik altijd naar uit kijk. De dag dat de andere monsters op school/crèche zijn, de dag dat Miranda de hele dag werkt, de dag wat quality-time zou moeten zijn, de dag dat Rohan in een onherkenbaar monster verandert, de dag dat Rohan mamadag wil, de dag dat Rohan he-le-maal niets van mij wilt weten, vrijdag is jankdag...wat rest is zo afstandelijk mogelijk een fles geven anders moet meneer hem niet, schone luier is alsof ik hem martel, slaapzak aan staat gelijk aan worstelen met een wilde baviaan. Aankleden....hahaha.

Vrijdag is papadag, de dag die ik leuk moet vinden, de dag wat ik leuk wíl vinden. De dag waarop je heel snel heel grijs wordt. De dag die zo snel maar tegelijkertijd zo langzaam gaat, eten en koffie? Goeie grap, even zitten? Waar dan?? Papadag, de dag dat je 59261 blikken geduld nodig hebt en je je stiekem afvraagt, wat krijg ik er voor terug? Wanneer is het ook alweer fijn met een monster? Begrijp me niet verkeerd, ik hou zielsveel van hem, kan echt geen dag zonder hem, hij is zo leuk (achter het behang). De dag dat ik me hardop afvraag, is dit het waard? Is hij niet beter af ook op de crèche? De dag waarop ik wel 100 x keer zeg; mazzel, ik geef op. Doe ik dit allemaal? Absoluut niet! Papadag is papadag, want ondanks al het gemopper hou ik van hem, ben ik wel blij met het half uur wat hij wel gezellig is. Vrijdag is papadag en die neemt niemand mij af, ook ik niet.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.