abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Klimverbod op hunebedden
Er mag voortaan niet meer geklommen worden op de hunebedden bij Borger. Het Hunebedcentrum en Stichting Het Drentse Landschap hebben dit weekend een verbodsbord geplaatst. De reden? Het klimmen op hunebedden zou ‘weinig respectvol’ en ‘gevaarlijk’ zijn. Een hunebed is volgens het museum en de stichting namelijk geen klimrek, maar een grafmonument.

Onze stelling: Het klimverbod op hunebedden moet gelden voor alle hunebedden in Drenthe, dus ook voor de hunebedden in Diever en Havelte.
dossiers
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Mag basisschool ’t PuzzelsTuk in Tuk blijven of moet ze verhuizen naar...
Door de ogen van... André Lampe

Hoffelijkheid

Door André Lampe op dinsdag 13 maart 2018 09:32
mail

Op gure en steenkoude dagen zoals we laatst beleefden, blijf ik het liefst binnen. Dat schaatsen kan mij gestolen worden, maar een mens moet er op ijskoude dagen ook wel eens uit.

Lichtelijk chagrijnig en met een koukleumende dochter aan mijn zijde richting een bijna verlaten Woldpromenade. En toen gebeurde er iets waardoor ons gemoed van koud naar warm omsloeg en een brede lach op ons gezicht toverde. Dicht achter ons galmde een door drie octaven heen gezongen Joeeeehoeeee.

Ik herkende de stem en de vrolijke lach, à la Adèle Bloemendaal die op de begroeting volgde. Dat kan er maar één zijn, dacht ik, en ze was het natuurlijk ook… De vrouw waarvan mijn dochter altijd zegt: ‘ze is altijd vrolijk’. Sigrid Hof heeft het vermogen om mensen te laten lachen, te ontroeren, te laten luisteren, maar ook te verbazen met haar talent. Ik zeg ook altijd: Steenwijk heeft maar één diva en dat is Sigrid.

Als ik haar dat zou mededelen, zal ze het weglachen. ‘Ik een diva, hol toch op, doe normaal.’ Hof is wars van dikdoenerij en dat siert haar. Net zoals ze jaren geleden eens de artiestennaam Sigi gebruikte en ik haar ooit eens in een dwaze bui met die naam aansprak. ‘Uhhh… het is Sigrid, hè.’

Vond ik ook heel veelzeggend. Steenwiekers onder elkaar zeggen Sigrid, zal ze gedacht hebben. Sigi is maar een bühnenaam en gelijk had ze. Doet verder niets af aan het feit dat ik haar hoog heb zitten, want zang, dans, toneel, presentatie - noem het maar op - Sigrid kan en doet het allemaal. Ik heb haar zelf eens klassiek horen zingen tijdens een akoestische sessie, wat toch heel nauw luistert. Dat optreden was één grote zegetocht.

Persoonlijk ben ik haar ook nog eens dankbaar dat ze als verrassing op mijn verzoek kwam zingen op de tachtigste verjaardag van mijn moeder, een tijdje terug alweer. Het resultaat was een onvergetelijke middag en een blij verraste en geëmotioneerde moeder, die fan van Sigrid is en met volle teugen genoot van haar performance. Ik zal er persoonlijk ook niet van opkijken dat mocht moeders ons ooit ontvallen, dat Hof zelfs nog in haar testament vermeld staat. Misschien zit er nog een Delfs blauw bord in, want geld heeft ze niet, maar dit terzijde.

Maar wat zeker is: onze Steenwijkse diva schenkt mensen in alle opzichten vreugd en doet dat ook nog eens op een liedevolle en hoffelijke wijze, om maar een woordspeling te gebruiken. En daar verdient ze een welgemeende Joeeeehoeeee mijnerzijds voor terug…

REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
19 Mar 2018 13:09
H vredenburg
Mooi André compliment
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.