abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Door de ogen van... André Lampe

Arme, arme etagebank...

Door André Lampe op maandag 18 juni 2018 14:45
  • ignore touch

    De etagebank die korte tijd in park Rams Woerthe stond. © CPB

  • ignore touch

    De etagebank in het skatepark. © Ysbrand Visser

  • ignore touch

    © NDC Mediagroep / Marianne Weegenaar

mail pinterest

Je zal in dit leven maar een etagebank zijn en dan aangekocht worden door de gemeente Steenwijkerland. Dan is mededogen op zijn plaats. Lieve help college, wat doen jullie die arme etagebank aan.

Het leven van een etagebank is al niet zo rooskleurig, dagelijks al die konten bovenop je te zitten. Alhoewel... dat bleef onze Steenwijker etagebank tot nu toe dan nog bespaard, want zover kwam het allemaal niet. Zijn verblijfsvergunning - om het maar zo te benoemen - is nu al twee keer ingetrokken. Waar de bank zich ook tot nu toe huisveste, direct vertrek op last van lokale bestuurders was het gevolg. Een asielzoeker kan nog in beroep tegen het niet-verlenen van een verblijfsvergunning, zo niet onze etagebank.

Klunzig

Men gaf de bank eerst een mooie plek in Rams Woerthe. Maar tot verbazing van een ieder werd de gloednieuwe etagebank al snel weer afgebroken. Dat fronst de wenkbrauwen en roept veel onbegrip op bij de burger. Dan kan je wel met een verklaring komen over het hoe en waarom, maar daar slaat de verbazing niet van om. En natuurlijk doemt dan de vraag op: Wie bedenkt zoiets? Het komt zeer klunzig over. Natuurlijk, waar gewerkt wordt gaat er ook wel eens wat mis. Zelfs onze beleidsmakers slaan wel eens een etagebankplank mis

Recordtijd

Na het verbazingwekkende incident in Rams Woerthe, denk je nog: toe maar, vergeven en vergeten deze blooper. Wie schetst mijn verbazing? De etagebanksoap ging gewoon verder. Het spreekwoord ‘Een ezel stoot zich geen twee maal aan dezelfde steen’ ging niet op voor het college in Steenwijkerland. De arme etagebank kreeg een nieuwe locatie toegewezen: de skatebaan bij de Groene Long. Daar zou de bank zijn leven mogen slijten... Helaas, ook nu werd de etagebank opgebouwd en weer afgebroken. Deze keer zelfs in recordtijd! Mocht de etagebank in Rams Woerthe tenminste nog een paar dagen genieten van zijn bestaan, op zijn nieuwe plekje bij de skatebaan werd de bank op dezelfde dag nog afgebroken.

Lachwekkend

Beste bestuurders! Dit snappen uw inwoners niet en ik al helemaal niet. De uitleg deze keer van het college is dan wederom lood om oud ijzer. Misschien is het beter om de etagebank maar aan een andere gemeente te schenken die er wel wat zinnings mee doet. Want dat de etagebank zich nooit meer thuis zal voelen in Steenwijkerland, dat lijkt me duidelijk en heel verklaarbaar. Wie twee keer in en uit elkaar geslagen wordt, een respectloze behandeling ten deel valt en geen verblijfsvergunning krijgt om wat voor reden dan ook, dan zou ik als etagebank ook denken: Bekijk het maar. Dit gaat nergens meer over. Dat een etagebank zo de gemoederen kan bezighouden... Lachwekkend, maar eigenlijk is het triest. Arme, arme etagebank...