abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Door de ogen van... André Lampe

Forza OVS!

Door André Lampe op maandag 19 november 2018 14:18
  • ignore touch

    Jan van Rosmalen en Elbert-Jan Hesse tijdens de bekerwedstrijd van vorige week tussen Steenwijk en d?Olde Veste?54. © Wiilbert Bijzitter

mail pinterest

Hij was op voetbalgebied nou niet bepaald de meest te benijden persoon in de regio deze novembermaand en ik had met hem te doen.

Wanneer je als hoofdtrainer van VV Steenwijk met je elftal twee derby's in één week moet spelen en je gaat er met twee zware nederlagen af, dan is dat verre van prettig. Peter Pot zal dat als pijnlijk hebben ervaren en zijn selectie niet minder. Verliezen is niet leuk, maar derby's verliezen al helemaal niet. Je weet dat leedvermaak hoogtij viert en het wordt je nog lang ingewreven.

Trainer Pot woont in Giethoorn. Dat scheelt een hoop gezeur en je kan de confrontatie over de nederlagen een beetje ontlopen. En ik denk dat hij ook maar even geen boodschappen heeft gedaan in Steenwijk, want als het over voetbal gaat heeft iedereen een mening en die ventileert men graag. Alhoewel, ik ken Peter Pot. Een aardige gozer en tevens een zeer beschaafde man die een heldere kijk op voetbal heeft. Die gaat zich echt niet verschuilen hoor. Of mensen ontlopen, daar zit hij al veel te lang voor in het voetbalwereldje.

Kwaliteitsverschil

Als speler was Peter een winnaar en dat is als coach al niet anders. Maar de hoofdtrainer van de rood-witten zal ook wel beseffen dat je af en toe wel eens de bietenbrug op kan gaan met de selectie die hij hedendaags tot zijn beschikking heeft en die allesbehalve overloopt van kwaliteit. De nederlaag in het bekertoernooi tegen d’Olde Veste’54 had Pot net als heel voetbalminnend Steenwijkerland ingecalculeerd. Daar is het kwaliteitsverschil tussen de beide teams gewoon te groot voor. Maar de zware nederlaag tegen Steenwijkerwold zal de coach en zijn spelersgroep veel pijn hebben gedaan.

Ik gun Pot en zijn elftal succes, mede omdat ik er ook maar niet aan kan wennen dat deze ooit zo roemruchte club hedendaags zijn competitiewedstrijden moet afwerken tegen clubs als Wacker, Kraggenburg, en Oranje Zwart uit Wanneperveen om maar wat namen te noemen. Dat blijft pijnlijk. Ook voor alle betrokkenen die de club een warm hart toe dragen. Ik zie dat ook niet meer veranderen in de nabije toekomst.

Redding

Alhoewel, hoop doet leven. De optie, die Joop Brandsma en Anne van der Meulen in aanloop naar de derby voor de noordelijke beker in een interview maar weer eens ter sprake brachten en die al wat langer in de wandelgangen te horen is: een fusie met d'Olde Veste 54 kan redding brengen. Het lijkt me een win-win situatie voor beide verenigingen. Weerstand zal er ook tegen dit voorstel zijn, maar als twee legendarische oudgedienden van beide clubs daar zo stellig in zijn, dan is bij mij al alle twijfel weg.

Forza OVS!

Tuurlijk zal het even wennen zijn. Er zal ongetwijfeld wat oud zeer uit de lucht gehaald moeten worden, en dat er een paar mensen zich zullen omdraaien in hun graf moeten we dan maar voor lief nemen… Als zelfs good old Brandsma en clubicoon Van der Meulen zich over sentimenten kunnen heen zetten en toekomstgericht willen kijken, dan zou het eigenlijk morgen al beklonken moeten worden... Forza OVS! Loat ze niet skieten!