abonneer nu
Lokaal autonieuws

Autobedrijf Herman Jubbega is vernieuwd

Geplaatst op vrijdag 9 maart 2018 15:08
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Meppel - Autobedrijf Herman Jubbega in Meppel heeft de showroom een facelift gegeven. Alles is opnieuw geschilderd, het plafond is vernieuwd, inclusief de geluidsinstallatie en spotjes en de wanden zijn gestukadoord.

Er is een nieuwe speelhoek voor de kinderen met daarin een miniatuur kever met ingebouwde spelletjes. En er zijn doeken opgehangen met daarop afbeeldingen van het bedrijf in vroegere jaren. Al met al is de uitstraling weer up to date.

Harley Davidson

Inmiddels is de vierde generatie Jubbega in het autobedrijf werkzaam. Door de loop der jaren heeft het bedrijf veel activiteiten ontplooit. In 1926 begon men met het rijden van taxi’s, de Citax. Geleidelijk aan werd gestart met de verkoop van Citroën. Ook verkocht men tractoren, DAF -vrachtwagens en motorfietsen van het merk Harley Davidson.

In 1947 startte Jubbega als één van de eerste VW-dealers in Nederland. Inmiddels doet schaalvergroting zich ook in de autobranche gelden. Toch blijkt in de praktijk dat de formule, die familiebedrijf Jubbega hanteert, in een behoefte voorziet.

Car-service

Jubbega is zo langzamerhand het oudste zelfstandige familiebedrijf/autobedrijf in de regio. ‘Wij gaan er voor om de honderd jaar vol te maken’, geeft Jelmer Jubbega de vierde generatie aan. Jubbega voert sinds 1996 zo’n 22 jaar inmiddels het merk Mitsubishi. Daarnaast hanteert het bedrijf het label Jubbega Car-service voor onderhoud aan alle merken auto’s. Hiervoor zijn investeringen gedaan in apparatuur en opleiding.

Jubbega is er klaar voor om een sterke regionale speler in de autobranche te kunnen blijven. Een bedrijf waar de klant die zijn geld lokaal wil besteden uitstekend terecht kan.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.