abonneer nu
Lokaal autonieuws

Auto van het Jaar staat bij Volvo Nieuwenhuijse

Geplaatst op Monday 26 March 2018 11:35
  • © Wilbert Bijzitter

  • © Wilbert Bijzitter

  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Meppel - Trots is Robbert van de Looi, vestigingsmanager van Volvo Nieuwenhuijse Meppel, op de nieuwe Volvo XC40. Volvo lanceerde de eerste compacte SUV en gaat meteen met de belangrijkste Europese autoprijs aan de haal: Auto van het Jaar 2018. De XC40 staat nu fonkelnieuw bij de dealer te wachten op een proefrit.

De nieuwe XC40 is het eerste model dat op het volledig nieuw door Volvo ontwikkelde Compact Modular Architecture (CMA) platform wordt gebouwd. Aan de hand van tientallen kleurencombinaties voor het exterieur én interieur is de nieuwe XC40 te personaliseren. Van de Looi: ‘De nieuwe XC40 is fris en onderscheidend. Een Volvo waarin waarop kopers al hun creativiteit kunnen loslaten. XC40-rijders zijn geïnteresseerd in mode, design en cultuur. Ze willen daarom ook een Volvo die hun persoonlijkheid reflecteert. De nieuwe XC40 is die auto.’

Veiligheidssystemen

De nieuwe Volvo XC40 kenmerkt zich door een krachtige uitstraling én ingenieuze interieurdetails. Standaard is deze nieuwste Zweed voorzien van de meest geavanceerde veiligheidssystemen. Als één van de veiligste auto’s op de weg is de Volvo XC40 leverbaar met bijvoorbeeld Pilot Assist, City Safety, Run-off Road Protection and Mitigation, Cross Traffic Alert met Brake Support en een 360° camera die de bestuurder assisteert tijdens het parkeren. Stuk voor stuk unieke eigenschappen die het de Volvo XC 40 rijder nog makkelijker en veiliger maken.

De Volvo XC40 is verder de eerste Volvo die als deelauto kan fungeren via Volvo’s virtuele contactsleutel en de app Volvo On Call. Eigenaren kunnen hun auto simpel delen met bijvoorbeeld familieleden en vrienden zonder hen fysiek de sleutel te hoeven overhandigen.

Mooie basis

Volvo heeft beslist dat de XC40 de eerste van het gamma wordt die mag uitpakken met zijn nieuwe, drukgevoede 1.5-driecilinder. Het vermogen van de nieuwe motor ligt op 156 pk en 265 Nm, wat al een mooie basis is. Aanvankelijk is hij er enkel met een manuele versnellingsbak, maar in de loop van 2019 komt daar een achttrapsautomaat bij.

Op termijn zal de Volvo XC40 nog andere aandrijflijnen aanbieden. Zijn platform is namelijk ontwikkeld voor plug-in hybride aandrijflijnen en een zuiver elektrische versie.

De nieuwe Volvo XC40 is leverbaar vanaf € 39.975,- , als T3 benzinemotor met 156 pk (115 kW) en is per direct te bestellen. ‘Ervaar de Volvo XC40 zelf en kom naar onze vestiging voor een proefrit’, sluit Van de Looi af.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.