abonneer nu
Lokaal autonieuws

STAVIB beschikt over nieuwe 'Pasmanbus'

Geplaatst op donderdag 29 maart 2018 11:47
  • © Broekhuis Meppel

pinterestmail

Vollenhove/Meppel - STAVIB, (STichting Aangepast Vervoer In v/h Brederwiede), beschikt weer over een nieuwe bus. De nieuwe J.H.W. Pasmanbus vervangt de 7 jaar oude bus met 400.000 km. op de teller.

De aanschaf is mede mogelijk gemaakt door de J.H.W. Pasmanstichting en door de Stichting Hervormd Groot Burger Weeshuis Vollenhove.Deze bus is ook weer aangeschaft bij Ford-dealer Broekhuis in Meppel en geheel aangepast bij Mobility4all in Harbrinkhoek. Onder grote belangstelling van verschillende vrijwilligers van de STAVIB, werd de sleutel overhandigd door Wiebe te Velde van Broekhuis Meppel aan de voorzitter van de STAVIB, Henk Veldkamp. De onthulling van de nieuwe bus gebeurde door de chauffeuse en twee eigen monteurs van STAVIB, door de verpakking van de bus te halen.

Na de koffie met gebak kregen ze instructie over de nieuwigheden die er op deze bus zitten. Vooral wat betreft de veiligheid is er weer veel veranderd. De STAVIB hoopt ook met deze bus weer vele duizenden veilige kilometers door Nederland te rijden.

400 deelnemers

Mobiliteit voor gehandicapten en bejaarden. Daar houdt de STAVIB zich dagelijks mee bezig, zeven dagen per week. De STAVIB haalt en brengt haar deelnemers door heel Nederland. Tienduizenden kilometers worden er jaarlijks afgelegd door een groep van ongeveer 35 chauffeurs. Dagelijks rijden er 4 bussen om deze mensen op hun plaats van bestemming te brengen. De planner moet vele telefoontjes plegen om de deelnemers in het dagschema te plaatsen, zodat ze op de juiste tijd op hun bestemming aankomen. De STAVIB heeft ruim 400 deelnemers, die verspreid wonen in de voormalige gemeente Brederwiede. Er blijkt dus een enorme behoefte te bestaan aan dit soort vervoer.

Vrijwillige monteurs

Om dit werk goed te kunnen uitvoeren zijn er goede bussen nodig. Daarom probeert de STAVIB elke 2 jaar een nieuwe bus aan te schaffen. Dat is ook wel nodig, omdat na ongeveer 6 jaar de teller al weer op zo’n 300.000 kilometer staat. Twee vrijwillige monteurs onderhouden de bussen wekelijks, zodat deze zelden of nooit met mankementen langs de weg komen te staan.

Wie donateur of sponsor van de STAVIB wil worden, kan kijken op www.stavib.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.