abonneer nu
Lokaal autonieuws

Woonconcept rijdt vanaf nu groener

Geplaatst op Friday 4 May 2018 11:01
  • © Eigen foto

pinterestmail

Meppel - Voor Woonconcept uit Meppel was het meteen duidelijk: het bedrijf wilde elektrisch gaan rijden. Maar hoe doe je dat? Kors Uittenbogaard van Dijkstra Citroën uit Meppel hielp de woningcorporatie als ervaren zakelijke mobiliteitspartner door alle mogelijkheden heen. Het resultaat? Zes nieuwe Citroëns Berlingo, waarvan er twee elektrisch zijn.

Woonconcept is een middelgrote corporatie met sociale huurwoningen in Assen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijkerland. De nieuwe Citroëns Berlingo die het bedrijf aanschafte voor haar huismeesters zijn duurzaam en ook kostentechnisch een aanwinst, weet de corporatie. Want de elektrische wagens zijn niet alleen schoner, omdat ze geen uitlaatgassen uitstoten. Ze zijn ook veel zuiniger in het onderhoud, verzekert verkoopadviseur Uittenbogaard van Dijkstra Citroën.

‘Dat komt doordat er een elektromotor in zit. Die is nou eenmaal veel minder slijtagegevoelig dan een gewone motor. Maar bij onze elektrische Berlingo’s rem je bijvoorbeeld ook veel minder. Zodra je het gaspedaal loslaat, remt de auto af op de motor. Dat zorgt ook voor veel minder slijtage en bijbehorend onderhoud.’

Lage verbruikskosten

Twee vliegen in één klap dus voor Woonconcept. De nieuwe elektrische Citroëns Berlingo dragen bij aan een betere wereld en hebben ook nog eens lagere verbruikskosten. En met een actieradius van 275 kilometer zijn ze heel geschikt voor het stads- en randverkeer, waarvoor ze worden gebruikt.

‘Om die reden zijn ook niet alle nieuwe wagens van Woonconcept elektrisch’, legt Uittenbogaard uit. ‘Wij kijken als Dijkstra Citroën altijd goed mee naar de wensen van onze klant en adviseren vervolgens eerlijk in de mogelijkheden. In dit geval was het beter om te kiezen voor vier diesels voor de grotere afstanden. De elektrische wagens zijn heel geschikt voor de kortere ritten, die de huismeesters maken langs de woningen in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijkerland.’

Laadsysteem

Dijkstra Citroën -dat Erkend Duurzaam is- bracht Woonconcept in contact met New Motion, een bedrijf dat laadsystemen levert. Dat zorgde voor de laadpalen in Meppel en Hoogeveen. ‘Met het snellaadsysteem is de auto binnen een uur weer volledig opgeladen’, weet Uittenbogaard.

Omdat de medewerkers van Woonconcept veel gereedschap en dergelijke meenemen onderweg, werden de nieuwe Berlingo’s ingericht door Sortimo Noord uit Groningen. Business Lease Zeist verzorgde de lease-overeenkomsten samen met Dijkstra Citroën. ‘Een betrouwbare partner, waar we al jaren mee samenwerken.’

www.dijkstraautogroep.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.