abonneer nu
Lokaal autonieuws

Nieuwe Ford Focus bij Broekhuis Meppel

Geplaatst op Friday 13 July 2018 16:39
  • Merel Seinen en Arnoud van Duinen trekken het doek er af. © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Meppel - Meppel Ford heeft begin juni de technologisch meest vooruitstrevende Focus ooit geïntroduceerd. In alle opzichten – design, technologie, prestaties en wegligging – maakt het model een enorme stap voorwaarts. De nieuwe Ford Focus is al te bestellen en staat vanaf vandaag in de showroom Broekhuis Meppel. Prijzen beginnen bij € 23.765,-.

De compleet nieuwe Ford Focus luidt een nieuw tijdperk in met technologie, comfort, ruimte en rijbeleving. Het is het eerste model van Ford dat ontworpen is via een nieuwe ‘human-centric’ designfilosofie. Die koppelt een aantrekkelijke styling aan toonaangevende aerodynamica, en tegelijk een ruimer interieur met materialen van hoge kwaliteit en een sublieme afwerking.

Verkoopadviseur Arnoud van Duinen: ‘Naast een compleet nieuwe design, zowel exterieur als in het interieur, beschikt de nieuwe Focus over tal van technologische innovaties. De nieuwe Focus neemt een enorme vlucht op het gebied van veiligheids- en bestuurderassistentiesystemen.’

Voorbeelden van technologisch geavanceerde systemen in de nieuwe Focus zijn:

- Adaptive Cruise Control (ACC) nu met Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane-Centring voor moeiteloos rijden in langzaam rijdend en stoppend fileverkeer.

- Adaptive Front Lighting System met nieuwe, camera gestuurde bochtverlichting die de lichtbundels van de koplampen aanstuurt door bochten en verkeersborden te monitoren – uniek in de auto-industrie.

- Active Park Assist 2 dat nu ook de bediening van de automaat, het gaspedaal en de remmen overneemt voor volledig autonoom parkeren.

- Ford’s eerste Head-up display (HUD) in Europa, waardoor de bestuurder beter de ogen op de weg en het verkeer gericht kan houden.

- Unieke Evasive Steering Assist die de bestuurder helpt om afremmende of langzamer rijdende voorliggers te ontwijken om een aanrijding te voorkomen.

Efficiënte motoren

Technologisch geavanceerd zijn tevens de motoren in de nieuwe Focus. Hij wordt leverbaar met een doorontwikkelde versie van Fords veelgeprezen 1.0 EcoBoost en 1.5 EcoBoost motor. Op dieselgebied staan de nieuwe 1.5 en 2.0 EcoBlue-motoren synoniem voor ultieme brandstofefficiency. De eveneens nieuwe achttraps automaat stemt het schakelen af op de rijstijl van de bestuurder. De bediening van de automaat gaat met een stijlvolle en ergonomische draaiknop.

Toonaangevend

Traditiegetrouw is de nieuwe Focus wederom toonaangevend op het gebied van rijdynamiek en comfort. Ingrediënten voor die rol zijn onder andere de instelbare rijmodi, een 20 procent hogere torsiestijfheid en een onafhankelijke achterwielophanging met Continuously Controlled Damping – een primeur voor de Focus.

Vier complete uitvoeringen

Inmiddels zijn de Nederlandse prijzen van de Focus bekend gemaakt. Die beginnen bij € 23.765,- voor de 5-deurs Ford Focus Trend Edition met de 74 kW/100 pk sterke 1.0 EcoBoost benzinemotor. De meerprijs voor de extra ruime Focus wagon bedraagt € 1.000,-.

Als extra complete Trend Edition Business is de 5-deurs Focus er vanaf € 24.715,-. De sportieve Focus ST Line Business staat in de prijslijst vanaf € 27.565,-. De luxe Focus Titanium Business is er vanaf € 27.115,-.

Automatisch schakelen met de nieuwe achttraps automaat is mogelijk vanaf de Focus Titanium Business, voor € 29.865,-. Voor dieselliefhebbers starten de prijzen bij € 26.565,- voor de 5-deurs Focus Trend Edition met 1.5 EcoBlue motor.

De nieuwe Ford Focus is al te bestellen en staat vanaf nu in de showroom bij dealer Broekhuis.

www.broekhuis.nl/ford/meppel

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.