abonneer nu
Lokaal autonieuws

Nieuwe gezichten bij Autopalace Rijkmans Steenwijk

Geplaatst op vrijdag 27 juli 2018 13:06
  • Berend Jongman (links) en Johan Oostijen bij de fraaie lijn SUV’s. © Wilbert Bijzitter

  • Steenwijk - Rijkmans Opel wilbert bijzitter © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Steenwijk - ‘Lange tijd was Erik, die een nieuwe uitdaging is aangegaan het gezicht in onze showroom. We hebben twee nieuwe medewerkers kunnen vinden die net zo kundig en bevlogen zijn’, aldus Henk Alberts.

Het gaat om Johan Oostijen en Berend Jongman, die ruimschoots hun sporen in autoland hebben verdiend. Binnenkort wordt het team verder versterkt met Ramon van Sleen. ‘We zijn een groeiende organisatie en dat vraagt mankracht. Sinds 1 oktober maken we deel uit van de Autopalace groep in Zwolle waardoor we meer mogelijkheden hebben in service en diensten voor onze klanten. Uiteraard ben ik deels ook actief in de showroom’, vertelt Henk Alberts verder, ‘waardoor we in de showroom voldoende tijd hebben voor onze klanten maar ook online de zaken op orde kunnen houden.’

Opel is weer helemaal terug, ook in de zakelijke markt wat de nodige aandacht vraagt. Johan Oostijen is verantwoordelijk voor de zakelijke contacten in de regio Noordoostpolder, Steenwijkerland, Meppel en Hoogeveen.

Johan en Berend staan op de foto bij drie populaire SUV’s: de Mokka X, de Crossland X en de Grandland X. ‘Dit segment is sterk groeiend en Opel heeft daar al vroeg en goed op ingespeeld. We hebben nu een prachtige lijn.’

Emissienorm

Per 1 september verandert de meetmethode (NEDC > WLTP) om de uitstoot te bepalen. Dit heeft als gevolg dat de BPM (belasting) op auto’s omhoog gaat. Hierdoor worden veel merken en modellen fors duurder.

Ook Opel ontkomt hier niet aan. Autopalace Rijkmans heeft hier op ingespeeld en een enorme voorraad van alle modellen aangelegd waardoor er - zolang de voorraad strekt - nog voor het oude belastingbedrag geleverd kan worden. ‘Zelfs onze kleinste Opel, de Karl, wordt al flink duurder maar ook daarvan hebben we een flinke voorraad in opgebouwd.

Uiteraard voldoen alle SUV-modellen aan de nieuwe, strenge emissienorm in de Europese Unie: de WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Zowel de Crossland X, Mokka X als Grandland X hebben een reeks benzine- en dieselmotoren die voldoen aan de toekomstige Euro 6d-TEMP norm waarin ook een Real Driving Emissions-testprocdure is gevat. De nieuwe 1,5 liter viercilinder diesels in de Crossland X en Grandland X zijn hier voorbeelden van. In de Crossland X levert deze 102 pk en wordt gekoppeld aan een zesbak. Een 6-traps automaat zit in de pijplijn.

Nieuwe diesel

De grotere Opel Grandland X heeft een 130 pk sterke versie van de 1.5 CDTI motor. Gekoppeld aan een zesbak haalt deze motor een CO2-uitstoot van 108 tot 110 g/km bij een maximum koppel van 300 Nm. Daarnaast is er ook een 8-traps automaat die met 109 g/km op hetzelfde niveau uitkomt. De 1.5 CDTI heeft onder meer een passieve oxydatiekatalysator en een NOx-absorber AdBlue injectie en een selectieve katalystische reductie alsmede een roetfilter.

WLTP

Henk Alberts: ‘Ook de benzinemotoren en alle krachtbronnen in de Mokka X voldoen aan de nieuwste norm. Uiteraard zijn deze motoren qua verbruik gemeten volgens de meer realistische WLTP cyclus die vanaf september aanstaande verplicht is voor alle nieuwe auto's.’

Occasions

‘Traditioneel zijn we bij Autopalace Rijkmans sterk in jonge occasions. Een half jaar tot een jaar oud, nog gewoon in de fabrieksgarantie voor een scherpe gebruikte wagen prijs. Hier hebben we veel van op voorraad en hiermee kunnen we iedere klant bedienen.’

 

 

 

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.