abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Jonge lammetjes luiden lente in bij schaapskooi Lhee

Geplaatst op Friday 12 April 2019 10:00
  • Er zijn weer een heleboel lammetjes geboren. © Erik van den Ham

pinterestmail

Lhee - Er zijn weer een heleboel jonge lammetjes in schaapskooi Lhee geboren. Daarom houdt Natuurmonumenten een kraamvisite in het Dwingelderveld tijdens de jaarlijkse Lammetjesdag.

Je kunt de lammetjes niet alleen zien dartelen, maar ook aaien. Op zondag 14 april is iedereen van 13.00 tot 16.00 van harte welkom bij Schaapskooi Achter ’t Zaand in Lhee. Leden van Natuurmonumenten, kinderen van OERRR en kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang, aan niet-leden wordt een klein bedrag gevraagd. Wel graag online een kaartje boeken en niet vergeten het lidmaatschapspasje mee te nemen.

Kaarten zijn via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten te bestellen. Er is geen pinapparaat aanwezig. De opbrengst van de Lammetjesdag gaat uiteraard naar de schaapskooi.

Van alles te zien en te doen

De jonge lammetjes dartelen rond hun moeder door de kooi en de wei. Maar ze hebben wel even tijd om bij de kinderen op schoot te komen. Kinderen kunnen ook hun eigen lammetje maken met wol. Schaapherders Johan en Anja vertellen over zijn schaapskudde en het Drentse heideschaap. Onze ‘vrijwolligers’ laten zien wat je allemaal met wol kunt doen. En natuurlijk staan beschuiten met roze en blauwe muisjes klaar.

Praktische informatie

Bezoekers zijn van harte welkom van 13.00 tot 16.00 uur bij de schaapskooi van Natuurmonumenten in Lhee. Ben je in verwachting? Dan wordt geadviseerd om de schaapskooi niet te bezoeken. Honden mogen niet naar binnen in de kooi. Na alle drukte krijgen de pasgeboren lammetjes en hun moeders vanaf 16.00 uur weer hun welverdiende rust.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.