abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Koud weekend op komst met zaterdag lokaal natte sneeuw

Geplaatst op donderdag 11 april 2019 12:44
  • Sneeuw. © Pixabay

pinterestmail

​Regio - Het is koud voor de tijd van het jaar en zaterdag wordt de koudste dag. Met hooguit een graad of 7 is het dan circa 15 graden kouder dan afgelopen zondag. Toen werd het op veel plaatsen 21-22 graden. Dit meldt Weeronline.nl.

Komende zaterdag is het weerbeeld bovendien licht winters. Er is een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. Hierbij is kans op hagel en natte sneeuw. Zondag blijft het waarschijnlijk droog en is het met 9-10 graden iets minder koud. In de loop van volgende week wordt het flink warmer.

Het is nu al vrij koud. De gebruikelijke middagtemperatuur half april is 11-14 graden, maar dit halen we tot en met zondag niet. Vanmiddag is het 7-11 graden, morgen wordt het nog slechts 7-9 graden. Ook komt het komende nachten op uitgebreide schaal tot vorst. 

Kans op sneeuw

Zaterdag wordt het maximaal 7 graden. De gevoelstemperatuur komt maar net boven het vriespunt. In het westen schijnt de zon vaker dan in het oosten. Naast zon ontstaan enkele buien en daarbij is kans op hagel. In een intensere bui kan ook wat natte sneeuw tussen de regendruppels en hagelkorrels zitten. De sneeuw blijft niet liggen. 
 
Zondag wordt het iets minder koud met 9-10 graden. Toch is het door de noordoostenwind ’s middags voor het gevoel slechts een graad of 5. Het blijft op de meeste plaatsen droog met in het westen meer zon dan in het oosten.

Eind volgende week behoorlijk warm 

Na het weekend loopt de temperatuur geleidelijk op. Maandag is het nog 12-14 graden, donderdag kan het regionaal 20 graden worden. Er is veel ruimte voor de zon en er trekken enkele wolken over het land. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.