abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Kille start Koningsspelen

Geplaatst op vrijdag 12 april 2019 07:21
  • © Foto Pixabay.com

pinterestmail

Regio - De Koningsspelen starten vanochtend ronduit kil met temperaturen tussen 1 en 5 graden en lokaal vorst aan de grond. In de loop van de dag warmt het op naar 6-9 graden, maar de koude noordoostenwind veroorzaakt een gevoelstemperatuur van 2-5 graden. In het noorden en oosten is kans op een enkel winters buitje. Vorig jaar was het tijdens de Koningsspelen juist zomers warm.

Na een nacht met lokaal lichte vorst is het rond 8:00 uur op veel plaatsen 3-4 graden. In het westen van Brabant is het met een enkele graad net wat kouder en kan het aan de grond nog een beetje vriezen. Aan de westkust is het met een graad of 5 iets minder fris.

Wanneer het Koningsontbijt is opgegeten beginnen de kinderen aan de sportieve activiteiten. Warme kleding is daarbij een must. Om 11:00 uur geeft de thermometer op de meeste plaatsen slechts 5-6 graden aan. Door de matige noordoostenwind ligt de gevoelstemperatuur tussen 1 en 4 graden.

Winterse bui

Gedurende de ochtend zijn veel wolkenvelden en lokaal kan de zon een tijdje schijnen. Op de Wadden en vlak langs de noordkust is kans op een lichte bui. In de rest van het land is het droog, maar vanmiddag stijgt ook in het noordoosten en oosten de kans op een enkele bui. Er valt niet veel neerslag, maar behalve regen is er ook kans op hagel of zelfs wat natte sneeuw. Tijdens en vlak na een bui is het ronduit koud. De middagtemperatuur ligt tussen 6 graden op de Wadden en 9 graden in het zuiden. Een matige noordoostenwind veroorzaakt gevoelstemperaturen van 2 graden in het noordoosten tot 5 graden in het midden en zuiden.

Vorig jaar een warmterecord

Vorig jaar was het totaal ander weer tijdens de Koningsspelen, die toen 20 april vielen. Het leek wel zomer met in De Bilt 26,5 graden en Arcen zelfs 28,9 graden! Niet eerder was het 20 april zo warm. Het warme weer ging gepaard met veel zonneschijn. In 2017 werden de Koningsspelen 21 april gehouden. Er was die dag vrij veel bewolking. Wel bleef het overwegend droog en was het met 12-16 graden aangenaam sportweer.

Dit artikel online: nieuws.weeronline.nl/12-4-2019-kille-start-koningsspelen

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.