abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Pronken met versierde stokken bij palmpasenoptocht

Geplaatst op maandag 15 april 2019 14:30
  • Een traditie speciaal voor de kinderen: palmpasenoptocht. © Marius Visser

  • Achter de platte kar aanlopen. © Marius Visser

  • Een traditie speciaal voor de kinderen: palmpasenoptocht. © Marius Visser

  • In optocht door het dorp. © Marius Visser

pinterestmail

Diever - In meerdere dorpen was afgelopen zondag een palmpasenoptocht, onder meer in Vledder, Wapse en Dwingeloo. De optocht in Diever startte rond de middag bij scholengemeenschap Stad en Esch. Een stoet kinderen maakte, onder muzikale begeleiding van de Zedestriekers uit Wapse, een wandeling door Diever.

De tocht eindigde bij het Jan Thijs Seinenhof, waar de kinderen een netje met eitjes kregen. Ze hadden weer veel werk gemaakt van het versieren van de stok met een haantje.

Supportersvereniging

De tocht werd gehouden door de supportersvereniging van de voetbalvereniging Diever/Wapse. Volgens de vereniging loopt de belangstelling ieder jaar terug. Toch is het bestuur van de vereniging van plan om de oude traditie in stand te houden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.