abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Opnieuw winkelketen in de problemen: Miller & Monroe vraagt uitstel van betaling

Geplaatst op maandag 15 april 2019 20:42
  • Winkels van voorheen Charles Vögele werden omgebouwd. © Google

pinterestmail

Regio - Vidrea Retail, het moederbedrijf van mode- en lifestyleketen Miller & Monroe, heeft maandag uitstel van betaling aangevraagd. Het moederbedrijf heeft in Nederland 72 winkels en heeft zo'n 550 werknemers in dienst.

Miller & Monroe heeft filialen in onder andere Coevorden, Dokkum, Dronten, Emmen, Hardenberg, Heerenveen, Hoogeveen, Hoogezand, Klazienaveen, Roden, Stadskanaal en Steenwijk. De winkels blijven voorlopig open. 

Vidrea hoopt nu door de aanvraag tot uitstel van betaling meer tijd te krijgen om met de crediteuren om tafel te gaan. Het modewinkelbedrijf zou in moeilijkheden zijn gekomen door financiële problemen bij het Duitse zusterbedrijf, dat vorige maand al uitstel van betaling kreeg.

De afgelopen jaren nam Vidrea onder meer failliete modeketens als Witteveen en Men at Work over. Het retailbedrijf kocht in 2017 de failliete zaken van modeketen Charles Vögele en bouwde deze om tot Miller & Monroe-winkels. De formule richt zich op de doelgroep van veertigplussers.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.