abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Regio

Snel internet in Dwingeloo, Diever en Havelte

Geplaatst op woensdag 6 november 2013 11:17
  • In Dwingeloo, Diever en Havelte wil KPN een glasvezelnetwerk aanleggen. © Eigen foto

pinterestmail

Diever - KPN wil in 2014 in Dwingeloo, Diever en Havelte starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit betekent dat er voor de inwoners 'snel internet' beschikbaar komt.

Snel internet in Westerveld is al een langgekoesterde wens, al lijkt het er op dat het in eerste instantie niet voor iedereen is weggelegd. En die wetenschap leverde dinsdag nog de nodige discussie op. Jelle de Haas van fractie De Haas vroeg zich hardop af waarom ook niet de grote kern Vledder in het netwerk wordt meegenomen. Andere raadsleden betreurden het dat het buitengebied verstoken blijft van snel internet.  Volgens VVD’er Roel Vedder heeft het aansluiten van de hele gemeente op het net de voorkeur van zijn partij en haalt KPN nu alleen maar ‘de krenten uit de pap’.

Burgemeester Rikus Jager maakte duidelijk dat Westerveld niet zo gek veel te kiezen heeft. ‘We hebben er geen invloed op. Ik wou dat het anders was geweest. KPN heeft zich in eerste instantie uitgesproken voor deze drie kernen. De aanleg moet ook voor hen rendabel blijven.’
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.