abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Snel internet in Dwingeloo, Diever en Havelte

Geplaatst op woensdag 6 november 2013 11:17
  • In Dwingeloo, Diever en Havelte wil KPN een glasvezelnetwerk aanleggen. © Eigen foto

pinterestmail

Diever - KPN wil in 2014 in Dwingeloo, Diever en Havelte starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit betekent dat er voor de inwoners 'snel internet' beschikbaar komt.

Snel internet in Westerveld is al een langgekoesterde wens, al lijkt het er op dat het in eerste instantie niet voor iedereen is weggelegd. En die wetenschap leverde dinsdag nog de nodige discussie op. Jelle de Haas van fractie De Haas vroeg zich hardop af waarom ook niet de grote kern Vledder in het netwerk wordt meegenomen. Andere raadsleden betreurden het dat het buitengebied verstoken blijft van snel internet.  Volgens VVD’er Roel Vedder heeft het aansluiten van de hele gemeente op het net de voorkeur van zijn partij en haalt KPN nu alleen maar ‘de krenten uit de pap’.

Burgemeester Rikus Jager maakte duidelijk dat Westerveld niet zo gek veel te kiezen heeft. ‘We hebben er geen invloed op. Ik wou dat het anders was geweest. KPN heeft zich in eerste instantie uitgesproken voor deze drie kernen. De aanleg moet ook voor hen rendabel blijven.’
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.