abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Regio

Westerveld peilt 'glasvezelbehoefte'

Geplaatst op zondag 2 maart 2014 11:35
  • In Dwingeloo, Diever en Havelte wil KPN een glasvezelnetwerk aanleggen. © Eigen foto

pinterestmail

Diever - Westerveld laat de behoefte aan breedbandverbindingen, de glasvezelverbindingen, inventariseren door bureau Glasvezel Gemeente. Inwoners of ondernemers kunnen via www.westerveld.opglas.nl aangeven of ze behoefte hebben aan snel internet.

De behoeftepeiling loopt tot en met half juli 2014. Wanneer inwoners of ondernemers aangeven dat ze geïnteresseerd zijn, betekent niet dat ze direct vast zit aan kosten voor de aanleg en een abonnement.

Glasvezelbedrijf Reggefiber is van plan nog dit jaar, in de dorpskernen Dwingeloo, Havelte en Diever een glasvezelnetwerk aan te leggen. De gemeente wil kabelexploitanten stimuleren óók in alle andere kernen en in het buitengebied glasvezel aan te leggen. Dat stimuleren kan vooral, wanneer aangetoond kan worden, dat er voldoende animo is voor een glasvezelaansluiting.

Op 16 april 2014 organiseren de gemeente en Glasvezel Gemeente een informatieavond over glasvezel. De bijeenkomst is in het gemeentehuis.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.