abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Westerveld peilt 'glasvezelbehoefte'

Geplaatst op zondag 2 maart 2014 11:35
  • In Dwingeloo, Diever en Havelte wil KPN een glasvezelnetwerk aanleggen. © Eigen foto

pinterestmail

Diever - Westerveld laat de behoefte aan breedbandverbindingen, de glasvezelverbindingen, inventariseren door bureau Glasvezel Gemeente. Inwoners of ondernemers kunnen via www.westerveld.opglas.nl aangeven of ze behoefte hebben aan snel internet.

De behoeftepeiling loopt tot en met half juli 2014. Wanneer inwoners of ondernemers aangeven dat ze geïnteresseerd zijn, betekent niet dat ze direct vast zit aan kosten voor de aanleg en een abonnement.

Glasvezelbedrijf Reggefiber is van plan nog dit jaar, in de dorpskernen Dwingeloo, Havelte en Diever een glasvezelnetwerk aan te leggen. De gemeente wil kabelexploitanten stimuleren óók in alle andere kernen en in het buitengebied glasvezel aan te leggen. Dat stimuleren kan vooral, wanneer aangetoond kan worden, dat er voldoende animo is voor een glasvezelaansluiting.

Op 16 april 2014 organiseren de gemeente en Glasvezel Gemeente een informatieavond over glasvezel. De bijeenkomst is in het gemeentehuis.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.