abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Glasvezel in Westerveld is nog ver weg

Geplaatst op vrijdag 18 april 2014 18:10
  • Reggefiber verlengt inschrijftermijn in Hoogeveen voor glasvezel tot 16 maart © -

pinterestmail

Vledder - Wil Westerveld snel internet, dan moet het zelf de schop ter hand nemen en niet langer wachten op providers die glasvezel aan willen leggen.

Dat was de belangrijkste boodschap die bijna honderd geïnteresseerden meekregen tijdens een informatieavond van de gemeente en Glasvezel Gemeente over breedbandverbindingen. Westerveld is één van de Drentse plattelandsgemeenten die niet hoeft te rekenen op razendsnel internet via glasvezel. Bedrijven als Reggefiber en Ziggo willen wel een deel van de gemeente voorzien, maar vinden het aansluiten van de buitengebieden te duur.

En dit is tegen het zere been van de bewoners van het platteland en burgemeester Jager. Duidelijk werd dat de aanleg van glasvezel voor veel in de buitengebieden gevestigde ondernemers van levensbelang is. Door geen goede internetvoorzieningen dreigt een aantal zelfs de gemeente Westerveld te moeten verlaten, omdat een goede bedrijfsvoering zonder breedbandverbindingen welhaast onmogelijk is.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.