abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Regio

Boschoord heeft eerste gehuchtbord

Geplaatst op woensdag 7 mei 2014 11:37
  • Wethouder Roelof Martens en Jan Mensink, directeur van de Maatschappij bij het bord. © Gemeente Westerveld

pinterestmail

Boschoord - Aan de Boijlerstraat hebben wethouder Roelof Martens van Westerveld en Jan Mensink, directeur van de stichting Maatschappij van Weldadigheid dinsdag het eerste gehuchtbord Boschoord onthuld.

In totaal worden zeven gehuchtborden geplaatst in Boschoord met een onderbord van de Maatschappij van Weldadigheid, waarop het nieuwe logo van de stichting prijkt. Wethouder Martens: 'Met de plaatsing van de gehuchtborden met onderbord, krijgt het dorp Boschoord erkenning als buurtschap en als zevende kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid.'

Maatschappij van Weldadigheid

Landgoed Boschoord maakt deel uit van het bezit van de Maatschappij van Weldadigheid en wordt naast kolonien als Frederiksoord, Wilhelminaoord en Willemsoord de zevende kolonie genoemd. Deze kolonie kwam nooit tot volle wasdom als landbouwkolonie, als gevolg van de beperkte mogelijkheden op de zeer onvruchtbare grond. Daarom werd tot de aanplant van bos besloten.

Dit bos is uitgegroeid tot een natuurgebied met afwisselend loof- en naaldhout, vennen, heideveldjes en weidegronden, waar de sporen van de geschiedenis nog steeds zichtbaar zijn.
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.