abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Vijf Meppelers aangehouden in verband met drugshandel (video)

Geplaatst op vrijdag 18 september 2015 09:37
Laatste wijziging: 18 september 2015 13:23
  • Politie invallen © Alex Wever

  • Politie invallen © Alex Wever

pinterestmail

Meppel - Vier mannen en één vrouw, allen uit Meppel zijn vanmorgen aangehouden na invallen van de politie bij zes panden. Die invallen zijn onderdeel van een groot ondermijningsonderzoek rondom drugshandel.

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. 

Onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) vonden invallen plaats in onder meer de Jan Mankeshof, de Zuiderlaan, het Theo van Doesburgplantsoen en de seksclub aan de Kolderveense Bovenboer. In totaal werden zeven locaties bezocht, zes in Meppel en een in Groningen. 

Er zijn wapens en verdovende middelen in beslag genomen. Ook werd in het kader van misdaad mag niet lonen beslag gelegd op geld en diverse waardevolle goederen. 

Aanleiding onderzoek

Het ondermijningsteam van de politie is in januari van dit jaar een onderzoek gestart rondom de aangehouden verdachten. In dat onderzoek kwam informatie naar voren over de handel in verdovende middelen. Ook kwamen bij de politie meldingen binnen van drugsoverlast. Daarbij kreeg de politie ook zicht op verschillende panden die een rol spelen rondom de aangehouden verdachten. Het onderzoek was vandaag aanleiding voor de aanhoudingen en de zoekingen.

Aanhoudingen

Tijdens de actie zijn in 6 woningen in de gemeente Meppel en een woning in Groningen zoekingen gedaan. Daarbij zijn vier mannen uit Meppel (26-36 jaar) en een 23-jarige vrouw uit Meppel aangehouden. Alle verdachten zijn ingesloten op het politiebureau voor verhoor. Zij worden verdacht van de handel in harddrugs, witwassen en/of deelname aan een criminele organisatie.

Bij de zoekingen zijn meerdere vuurwapens en een hoeveelheid harddrugs in beslag genomen (precieze hoeveelheid moet nog getest en gewogen worden).

Daarnaast zijn een geldbedrag, financiële en administratieve papieren en computerapparatuur in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op drie auto’s, een motorfiets en een quad.

De politie heeft bij de actie ook geld-, explosieven- en drugshonden ingezet. Bovendien is expertise ingezet van forensische opsporing, digitale opsporing en de landelijke eenheid (DLOS). Daarnaast is er ondersteuning geboden door de FIOD en door zoekteams van Defensie. De zoekteams zijn gespecialiseerd in het doorzoeken van gebouwen en terreinen.

Vervolgonderzoek

De aanpak van ondermijning is vooral gericht op het bereiken van een duurzaam effect. Een (maatschappelijk) probleem wordt aangepakt, waardoor een straat, wijk of regio weer veilig is. Dit onderzoek stopt dan ook niet na deze actie. Het onderzoek naar de groep aangehouden verdachten wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.