abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Vijf verdachten drugszaak nog vast

Geplaatst op maandag 19 oktober 2015 09:29
  • Onder leiding van het OM vonden invallen plaats in onder meer de seksclub aan de Kolderveense Bovenboer. © Alex Wever

pinterestmail

Meppel /Zuidwolde – Er zitten nog vijf personen vast in het kader van een groot onderzoek naar handel in harddrugs in Meppel door het noordelijke ondermijningsteam van de politie. Vier andere verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Tientallen politiemensen vielen op 18 september in Meppel zes woningen binnen. Daarbij werden vier mannen uit Meppel (26-36 jaar) en een 23-jarige vrouw uit Meppel aangehouden op verdenking van handel in drugs, het witwassen van geld en/of lidmaatschap van een criminele organisatie. 

Op 22 september hield de politie nog eens een 28-jarige man uit Nijeveen en een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. Opgepakt werden ook verdachten (41 en 66 jaar) uit Zuidwolde. De vrouw en vier van de acht mannen zitten nog vast.

Om welke vier mannen het gaat is door het Openbaar Ministerie niet bekend gemaakt. De vrouw hoort op 5 november of ze nog langer wordt vastgehouden. Het voorarrest van de vier mannen is met 90 dagen verlengd tot na de jaarwisseling.

Omdat de arrestanten ‘in beperking’ zitten, worden over het onderzoek door OM, politie en advocaten geen mededelingen gedaan.

Er worden beperkende maatregelen opgelegd aan verdachten, om te voorkomen dat ze het onderzoek tegenwerken. Twee mannen probeerden donderdag van hun beperking af te komen. Bij één en van hen is nu toegestaan dat hij weer de media mag volgen, het verzoek van de tweede verdachte is afgewezen.

Lees ook: Vijf Meppelers aangehouden in verband met drugshandel en Opnieuw vier aanhoudingen in onderzoek naar drugshandel 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.