abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Kinderen testen gratis app De Weerribben

Geplaatst op zaterdag 25 juni 2016 13:25
  • © Frouwkje Fotografie

  • © Frouwkje Fotografie

  • © Frouwkje Fotografie

  • © Frouwkje Fotografie

  • © Frouwkje Fotografie

  • © Frouwkje Fotografie

pinterestmail

Ossenzijl - In samenwerking met Staatsbosbeheer heeft gamebedrijf Perfect Earth de gratis app Perfect Earth Animals gelanceerd.

De app is bedoeld om een leuke buitenactiviteit te bieden op een eigentijdse manier welke kinderen aanspreekt. Door middel van een digitale speurtocht kunnen kinderen dierenkaarten verzamelen op de smartphone. Het doel is om de collectie compleet te krijgen, dit kan op diverse manieren.

Iedere dag dat de app wordt gebruikt ontvangt de speler een digitale dierenkaart, dit is als het ware een kadootje. In de app staan kaarten waarop de speler locaties kan zien waar dierenkaarten te verzamelen zijn. De exacte locaties zijn gemarkeerd met een pootafdruk.

Door naar zo’n locatie te gaan wordt de dierenkaart automatisch toegevoegd aan de collectie op de smartphone.
Op iedere kaart staat informatie over het betreffende dier. Op deze manier leren de kinderen meer over de dieren en hun leefomgeving.

Het spel heeft ook de mogelijkheid om dubbele dierenkaarten te ruilen met andere spelers. Hiervoor is het wel nodig dat de telefoons naast elkaar liggen. Er moet als het ware worden overlegd over welke dieren er uitgewisseld gaan worden.

Uitproberen

Thomas en Lieke Dekker uit Oldemarkt, 8 en 5 jaar, gingen de app uitproberen voor ons. Het startpunt was bij het Buitencentrum in Ossenzijl. De app is eenvoudig in gebruik. Al snel begrijpt Thomas dat het blauwe puntje op de landkaart aangeeft waar hij is en in welke richting hij moet lopen. Natuurlijk moet de gps van de telefoon dan wel aan staan.

Al snel is duidelijk waar het eerste dierenplaatje ‘ligt’ en binnen een straal van vijftig meter vanaf de exacte locatie geeft de app aan dat we een dierenplaatje erbij hebben. Snel even kijken wat het is en op naar de volgende.
De kinderen hebben zichtbaar plezier erin en onderweg wordt er nog van alles aan natuur gezien 'Ieuwl is dat nu een duizendpoot??!', roept Thomas verbaasd om er vervolgens met een stokje aan te porren.

Honingbij

Als Thomas en Lieke het dierenplaatje van de ‘honingbij’ krijgen, blijkt er een echte bij te zitten op de plant die op de picknickbank staat, Lieke is van de echte bij toch wat minder gecharmeerd en tot overmaat van ramp zit er ook nog een spin op het bankje. We besluiten dat vier plaatjes voor nu wel voldoende zijn. Voor Lieke is de app nog wat te lastig en minder interessant.

Als beloning krijgen de jonge digitale speurneuzen een welverdiend ijsje op het terras bij de Gele Lis. Thomas en Lieke willen beide nog eens heen en dan graag met de mobiel van vader of moeder om met de Perfect Earth Animals app verder te gaan zoeken naar dierenplaatjes.

Bij Buitencentrum Aalmeerderhout werd de app afgelopen woensdag gelanceerd. Daar kregen 44 kinderen de mogelijkheid om de app te testen. De Perfect Earth Animals app scoorde 8,2 punten van de 10. Kinderen gaven aan de app in de toekomst weer te gaan gebruiken.

Staatsbosbeheer hoopt met deze app kinderen en ouders/verzorgers te stimuleren meer natuur activiteiten te gaan ondernemen en kinderen te interesseren voor de natuur. Voor het eind van de zomer zullen op rond 10.000 locaties in de Nederlandse natuur dierenkaarten geplaatst zijn.  De app is gratis beschikbaar via de App Store en Google Play.  

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.