abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Rechtbank behandelt Meppeler drugszaak in juni

Geplaatst op dinsdag 14 februari 2017 16:18
  • © Standaardfoto

pinterestmail

Meppel – De rechtszaak tegen een grote drugsbende die opereerde vanuit Meppel wordt in juni inhoudelijk behandeld. Dat maakte de officier van justitie dinsdag tijdens een pro-formazitting bekend.

Er zijn ongeveer tien zittingsdagen in de periode tussen 14 en 29 juni uitgetrokken voor de zaak. In totaal komen dan acht verdachten uit Meppel, Almere en Dronten voor de rechter. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen van grootschalige drugshandel, wapenbezit, witwassen en het vormen van een criminele organisatie.

Het onderzoek naar de groep begon in april 2014 naar aanleiding van een groot aantal tips van de Criminele Inlichtingen Eenheid. In september 2015 werden de eerste verdachten opgepakt. In de maanden daarna nog enkele.

De mannen worden verdacht dat ze in totaal 88 kilo cocaïne uit de Dominicaanse Republiek via de haven van Antwerpen naar Nederland hebben gehaald. De cocaïne werd onder meer verhandeld naar Duitsland. Ook zouden ze speed hebben verhandeld naar Zweden. Verder waren ze volgens het OM een nieuw transport van 400 kilo cocaïne aan het voorbereiden.

De 33-jarige hoofdverdachte Saied H., die wordt gezien als de bendeleider, is de enige verdachte die nog vastzit. De rechtbank bepaalde dinsdag dat hij in ieder geval tot 25 april blijft vastzitten. De andere verdachten mogen de zaak in vrijheid afwachten. (ADP)

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.