abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Glasvezelsoap Westerveld duurt voort

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 14:03
  • © Brinkix

pinterestmail

Diever – De Drentse gedeputeerde Henk Jumelet heeft aangekondigd de regie te nemen in de ‘glasvezelsoap’ in de gemeente Westerveld. Hij heeft Westerveld Op Glas en de Rendo uitgenodigd voor een gesprek. Beide partijen willen aan de slag met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van Westerveld.

Vorige week werd duidelijk dat het burgerinitiatief Westerveld op Glas (WOG) concurrentie krijgt van Rendo Netwerken. Ook die organisatie bereidt in de gemeente Westerveld de aanleg van een snel internetnetwerk voor. In Westerveld wordt al tijden gesproken over de aanleg van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van de gemeente. Vooral daar levert het ontbreken van snel internet een probleem op.

Stichting Westerveld op Glas is al jaren druk bezig om snel internet in de 'witte gebieden' te realiseren. Net nu het er op lijkt dat voor dat initiatief de schop de grond in kan, heeft Rendo bekendgemaakt aan de slag te gaan met Rendo Buitenaf, het snelle internetalternatief van de netwerkbeheerder. Opmerkelijk is dat in het najaar van 2017 WOG en RENDO nog met elkaar aan tafel zaten en spraken over de gezamenlijke aanleg van snel internet. Uiteindelijk koos WOG er voor om zelfstandig verder te gaan.

Duidelijkheid

Politiek Westerveld wil nu van Westerveld op Glas wel eens duidelijkheid over de stand van zaken. WOG die half maart wil beginnen met de aanleg, schermt met een onafhankelijke financier voor de aanleg van het netwerk, maar handtekeningen zijn nog niet gezet.

De trage voortgang heeft er waarschijnlijk toe geleid dat Rendo nu ook in Westerveld aan de slag wil. Volgens gedeputeerde Jumelet wordt het tijd dat de inwoners van Westerveld duidelijkheid krijgen over glasvezel en die duidelijkheid is er niet met twee partijen die aan de slag willen met de aanleg er van. Een ongezonde situatie, zo noemt hij het. Het gesprek met alle betrokken volgt op korte termijn. Daarbij is ook het breedbandplatform VerbindDrenthe aanwezig.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.