abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Klimverbod op hunebedden
Er mag voortaan niet meer geklommen worden op de hunebedden bij Borger. Het Hunebedcentrum en Stichting Het Drentse Landschap hebben dit weekend een verbodsbord geplaatst. De reden? Het klimmen op hunebedden zou ‘weinig respectvol’ en ‘gevaarlijk’ zijn. Een hunebed is volgens het museum en de stichting namelijk geen klimrek, maar een grafmonument.

Onze stelling: Het klimverbod op hunebedden moet gelden voor alle hunebedden in Drenthe, dus ook voor de hunebedden in Diever en Havelte.
dossiers
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Mag basisschool ’t PuzzelsTuk in Tuk blijven of moet ze verhuizen naar...
Regio

Steggerda zet polonaise in

Geplaatst op dinsdag 13 februari 2018 19:39
  • © Piet Bosma

pinterestmail

Steggerda Voor de 55e maal dompelde Steggerda zich onder in het carnaval.

Prins Berry den eerste werd ondersteund door zijn hofdames Nienke Demmink en Lisanne Boscha en de heren van de raad van elf. In Lyklema-Styns in Wolvega werd met oude carnavalsnummers de polonaise ingezet. In de feestzaal de Landerije kwam onder leiding van de band Band-It het carnavalsfeest snel op gang. De orde van verdienste van de Bûtenbieners was voor Berry Zandink, die door kordaat optreden een dorpsgenoot heeft gered. De prijs voor mooist verkleden ging naar Johan Kroon, het duo Sofie en Sjanine en de groep met Karin, Suzan, Leone, Miranda en Manon. Voor de familiedag was zondag alles uit de kast getrokken. Met een pannakooi van stro en met muziek van DJ Ruud werd het een groot carnavalsfeest. De mooist verklede kinderen waren Sanne Scheltinga als Barbie, Floor en Lian als trage wifies en Rinze, Pieter, Renate, Sophie en Owen als raad van de toekomst. Woensdag 14 februari om 20.11 uur is het afsluitstuk van het carnaval, het traditionele haringhappen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.