abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Westerveld steunt aanleg glasvezel

Geplaatst op woensdag 21 februari 2018 08:23
  • © NDC / Michiel Kolle

pinterestmail

Diever - In de gemeente Westerveld zijn meerdere partijen actief met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Om de partijen te steunen met het aanleggen van glasvezel stelt het college aan de raad voor de legesverordening te wijzigen.

Als de wijziging doorgevoerd wordt hoeft het college minder leges te heffen voor de aanleg van glasvezel. De gemeente heeft bij de aanleg van glasvezel een faciliterende rol, maar vindt deze stimulerende maatregel passend bij het aanleggen van glasvezel.

Wethouder Smidt: “De gemeente hoeft geen geld te verdienen aan de aanleg van glasvezel. Het is namelijk van algemeen belang dat er in de gemeente Westerveld glasvezel aangelegd wordt. Dit is voor mij de reden om dit voorstel aan de raad voor te leggen. Op deze manier krijgt elk glasvezelinitiatief gelijke kansen en lagere kosten.”

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.