abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Wolf in regio waargenomen

Geplaatst op maandag 16 april 2018 11:00
  • Wolf bij Appelscha? © Twitter / Anne Graafstra

pinterestmail

Appelscha/Dwingeloo - Tussen Appelscha en Oosterwolde is zaterdagmorgen een wolf waargenomen. Eerder zou er een wolf zijn gesignaleerd in de omgeving Langedijke/Appelscha.

Een akkerbouwer filmde de ontmoeting.

Een kudde lammetjes van een schapenboer in Dwingeloo is flink aangevallen. Twee dieren overleefden de aanval niet, terwijl een ander lam gewond raakte en een ander spoorloos verdwenen is. De politie meldt dat een lam volledig is opgegeten; het andere dode dier is verdronken, vermoedelijk toen deze op de vlucht sloeg.

Of de aanval afkomstig is van een wolf, kan de politie niet zeggen. Onderzoek moet dat uitwijzen. Mogelijk heeft een ander dier de kudde aangevallen.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.