abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Kerstcadeau
Uit onderzoek onder de leden van branchevereniging Thuiswinkel.org blijkt dat webshops dit jaar meer groei verwachten in de weken voor Kerstmis dan in de weken voor Sinterklaas. Onze stelling: Ik geef mijn geliefden een cadeau tijdens kerst.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Regio

Wolf in regio waargenomen

Geplaatst op maandag 16 april 2018 11:00
  • Wolf bij Appelscha? © Twitter / Anne Graafstra

pinterestmail

Appelscha/Dwingeloo - Tussen Appelscha en Oosterwolde is zaterdagmorgen een wolf waargenomen. Eerder zou er een wolf zijn gesignaleerd in de omgeving Langedijke/Appelscha.

Een akkerbouwer filmde de ontmoeting.

Een kudde lammetjes van een schapenboer in Dwingeloo is flink aangevallen. Twee dieren overleefden de aanval niet, terwijl een ander lam gewond raakte en een ander spoorloos verdwenen is. De politie meldt dat een lam volledig is opgegeten; het andere dode dier is verdronken, vermoedelijk toen deze op de vlucht sloeg.

Of de aanval afkomstig is van een wolf, kan de politie niet zeggen. Onderzoek moet dat uitwijzen. Mogelijk heeft een ander dier de kudde aangevallen.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.