abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Belevingsvlucht: helft inwoners vliegroute Overijssel ervaart meer geluidsoverlast

Geplaatst op vrijdag 1 juni 2018 11:13
  • Belevingsvlucht passeert Lelystad Airport. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Hardenberg / Steenwijk - Bijna de helft van de inwoners in Overijssel heeft tijdens de belevingsvlucht meer geluidsoverlast ervaren dan normaal. Dat blijkt uit gegevens van de 'Belevingsmelder' van RTV Oost. De meldingstool waarbij inwoners hun beleving konden melden tijdens de vlucht boven de provincie is ruim 3200 keer ingevuld.

Uit gegevens van deze tool blijkt dat ruim 46 procent van de deelnemers het geluid van de overvliegende Boeing 737 ervoer als 'luider dan normaal'. Ongeveer 35 procent van de deelnemers rapporteerde een 'normaal' geluid te horen. Dat wil zeggen: een normale dag met enig vliegverkeer. Net geen 19 procent meldt een minder luid geluid dan op zo'n dag.

Heatmap

Via gps-locatiedata van de melders is de locatie en de bijbehorende beleving op een kaart geplot, waardoor er een heatmap van rode, oranje en groene stippen is ontstaan die de beleving over de hele route weergeeft.

Exacte cijfers

Meetperiode:            17.20 - 24.00 uur

Aantal meldingen:    3238

Beleving:                  18,59 procent minder luid, 35,30 procent normaal en 46,11 procent luider

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.