abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Klimverbod op hunebedden
Er mag voortaan niet meer geklommen worden op de hunebedden bij Borger. Het Hunebedcentrum en Stichting Het Drentse Landschap hebben dit weekend een verbodsbord geplaatst. De reden? Het klimmen op hunebedden zou ‘weinig respectvol’ en ‘gevaarlijk’ zijn. Een hunebed is volgens het museum en de stichting namelijk geen klimrek, maar een grafmonument.

Onze stelling: Het klimverbod op hunebedden moet gelden voor alle hunebedden in Drenthe, dus ook voor de hunebedden in Diever en Havelte.
dossiers
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Mag basisschool ’t PuzzelsTuk in Tuk blijven of moet ze verhuizen naar...
Regio

Grensruiters vieren jubileum

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 17:37
  • De ponyclub heeft een avondvullend programma op touw gezet. © Gerrit Jan Prakken

pinterestmail

De Blesse - Bij manege Stegeman in De Blesse werd het 50-jarig jubileum van ponyclub De Grensruiters gevierd. Dit feestje trok 150 man.

De ponyclub had een avondvullend programma op touw gezet. 'Leden van De Grensruiters deden het grootste deel. Er was een carrousel, een pas de deux, aanspanningen en er was een Fries paardenballet. De kostuum waren veelal gemaakt door ouders van de leden', zegt Ydo van der Brug die sinds tien jaar voorzitter is van de ponyclub.

Fanatieke kinderen

Ponyclub De Grensruiters is in mei 1968 opgericht in Blesdijke. Op initiatief van een paar fanatieke kinderen, die op het veldje naast het boerderijtje van dhr. Hoek aan de Markeweg in Blesdijke mochten ponyrijden, hebben de ouders van deze kinderen de koppen bij elkaar gestoken en het initiatief genomen om een heuse ponyclub op te richten. De naam werd gekozen omdat ze nog net binnen de kring van Friesland vielen.

Sylvia Kortekaas

Tijdens de jubileumshow werd instructrice Sylvia Kortekaas benoemd tot erelid. Zij geeft al 35 jaar les bij de ponyclub en heeft het programma voor de jubileumavond in elkaar gezet. 'Ik spelde samen met Jo Westerkamp, een van de oprichters van De Grensruiters, haar een broche op en overhandigde haar een oorkonde. Jo Westerkamp was tot voor kort ons enige erelid.'

'We hadden zaterdag ook een springwedstrijd. Elke keer werd de balk iets hoger gelegd en als je er niet overheen kwam, of je maakte een foto dan was je af.' Brechtje sprong uiteindelijk het hoogst. Met haar D-pony sprong ze 1.15 meter. Ook was er een parcours met pionnen met balletjes erop uitgezet. De ruiters moesten daar tussendoor slalommen zonder dat balletjes van de pionnen vielen.

Saamhorigheid en gezelligheid

Er zijn nu negen leden actief bij De Grensruiters. De ponyclub kan nieuwe leden gebruiken. 'Het belangrijkste is dat we ons ledental op peil houden. We staan om onze saamhorigheid en gezelligheid bekend en dat wil ik graag behouden. We organiseren ook wedstrijden, een ponykamp en buitenritten. Het is een individuele sport, maar we zijn samen een team. Het is onderling erg gezellig.'

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.