abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Regio

Kat heeft buik vol met wormen, baasje krijgt werkstraf

Geplaatst op donderdag 14 juni 2018 15:53
  • © BRU/ Niek van der Oord

pinterestmail

Noordwolde - Een inwoonster van Noordwolde (23) moest donderdag voor de rechter verschijnen omdat ze haar twee katten ernstig had verwaarloosd. Een van de dieren was er zo slecht aan toe, dat de dierenarts hem een spuitje moest geven.

De Noordwoldigse kreeg van rechter Priscilla Mathey-Bal een werkstraf van 40 uur. Die straf had de vrouw eerder ook al van de officier van justitie gekregen. Toen de werkstraf uitgevoerd moest worden, slaagde de reclassering er niet in om in met haar contact te komen. De zaak dateerde daarom ook al van november 2015. De vrouw woonde toen nog in Leeuwarden.

Onleefbare situatie

Haar schoonzusje had op een gegeven moment melding gedaan, van naar wat later bleek een onleefbare situatie voor de katten. Ze zaten onder de vlooien en de staart van een van de katten was verrot en aan het afsterven. De andere kat had een bolle buik die vol zat met wormen. Van deze poes was de anus ontstoken en er zat ontlasting in de vacht en in de staart.

Beestje moest worden afgemaakt

Een van de poezen kon niet meer opgelapt worden, het beestje moest afgemaakt worden. De verdachte zei dat ze indertijd moeilijk zat, zowel financieel als wat betreft haar relatie. De rechter las dat ze wel met dezelfde schoonzus naar een wellnesscentrum was gegaan.

Dat viel moeilijk te rijmen met te weinig geld omhanden hebben. 'U dacht niet, ik ga maar niet naar de wellness, maar ik breng de katten dan maar naar de dierenarts?', vroeg de rechter.

Zware wissel

De vrouw had destijds de officier van justitie gevraagd om een geldboete, in plaats van een werkstraf. Ook dat paste niet bij iemand die krap bij kas is, concludeerde officier van justitie Esther van Slooten. De Noordwoldigse antwoordde dat ze indertijd niet goed in haar vel zat. De relatie met haar (ex-) vriend zou een zware wissel op haar hebben getrokken.

Verantwoordelijkheid verschuiven

'Ik heb zo'n rotverleden gehad met mijn ex, daar hebben die beesten onder te lijden gehad'. De rechter vond dat ze steeds maar haar de schuld buiten zichzelf legde: 'U schuift de verantwoordelijkheid telkens naar anderen'. De vrouw kreeg dezelfde straf die ze eerder door de officier aangeboden had gekregen: een werkstraf van 40 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.