abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in Westerveld gestart

Geplaatst op dinsdag 21 augustus 2018 10:16
  • © NDC / Michiel Kolle

pinterestmail

Regio - De campagne ‘Glasvezel buitenaf’ voor heel de gemeente Westerveld is gestart. Glasvezel buitenaf doet dit in samenwerking met RE-NET, onderdeel van RENDO, in twee fases.

In eerste instantie wordt er gericht op de bewoners van het buitengebied en de kleine kernen en omvat bijna 4000 huishoudens en bedrijven. Daarna volgen de dorpen Vledder, Diever, Dwingeloo, Uffelte en Havelte.

Deelnemen

Bewoners in de gemeente Westerveld hebben tot 15 oktober de mogelijkheid om een glasvezelabonnement af te sluiten bij een dienstaanbieder. Beslissers die voor 21 september een abonnement afsluiten krijgen een korting. De aanleg van glasvezel gaat door bij 40% deelname.

Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit vijf dienstaanbieders voor een glasvezelabonnement. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen een extra bedrag bovenop de eerder genoemde vastrechtvergoeding.

Informatiebijeenkomsten

De eerste informatiebijeenkomst is dinsdag 28 augustus in Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord. Op woensdag 29 augustus is er een bijeenkomst in Café zalencentrum Dingspilhuus in Diever. Maandag 3 september volgt er een bijeenkomst in Dorpshuis ‘Oens Huus’ in Wapse. In Dwingeloo is er in Grand Café hotel de Brink vindt op dinsdag 4 september een informatiebijeenkomst plaats. De laatste informatiebijeenkomst is donderdag 6 september, in Dorpshuis de Veldkei in Havelte.

Meer informatie: glasvezelbuitenaf.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.