abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Regio

Vermilion mag even niet verder in Eesveen

Geplaatst op vrijdag 31 augustus 2018 15:04
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Eesveen / Wapserveen - Gasproducent Vermilion mag tot in ieder geval 5 september niet starten met de gaswinning in Eesveen. Op die dag vindt er bij de Raad van State een hoorzitting plaats over het instemmingsbesluit van minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.

Tegen dit besluit is door de gemeenten Westerveld en Steenwijkerland en twee individuele leden van Geen Opschudding Gaswinning Eesveen een voorlopige voorziening aangevraagd. Op 10 juli werd bekend dat gas- en olieproducent Vermilion toestemming krijgt van minister Wiebes om tot 2027 gas te winnen in Eesveen. In dat dorp wordt op dit moment al gas gewonnen, maar Vermilion wil het winningsgebied uitbreiden tot een gebied dat zich uitstrekt tot onder het dorp Wapserveen. Tegen de winning zijn 340 bezwaren ingediend door bewoners.

Eerder werd al duidelijk dat Westerveld en Steenwijkerland grote vraagtekens zetten bij het instemmingsbesluit. Volgens wethouder Wilfried de Jong heeft het ministerie veel te weinig rekening gehouden met de bezwaren die zijn ingediend. ‘Wat we zien is dat er wel een nulmeting voor de bouwkundige staat plaatsvindt. Maar wij hebben als gemeente ook gevraagd om vooraf een duidelijke schadeafhandeling af te spreken. En we willen dat de informatievoorziening vanuit Vermilion goed op peil is. En die dingen missen we in ieder geval in het besluit zoals dat er nu ligt’, zo zei de wethouder eerder al.

Westerveld heeft het liefst helemaal geen gaswinning. Het feit dat instemmingsbesluit in de vakantieperiode ter inzage heeft gelegen, stemde De Jong ook ontevreden. ‘De timing is zeer ongelukkig’, aldus de wethouder eerder.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.