abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

HoogOverijssel dreigt luchtvaartmaatschappijen met rechtszaak

Geplaatst op donderdag 20 september 2018 15:52
  • De verhoogde verkeerstoren van Lelystad Airport. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Regio - Actiecomité HoogOverijssel bereidt zich voor op rechtszaken tegen luchtvaartmaatschappijen die gebruik gaan maken van Lelystad Airport. 'Het zijn uiteindelijk de luchtvaartmaatschappijen die wel of niet laag gaan vliegen boven grote delen van Nederland', stelt de actiegroep in een bericht op Twitter.

De maatschappijen vliegen 'boven tientallen Natura2000-gebieden en boven talloze steden en dorpen. Ook zij staan voor een keuze', vindt HoogOverijssel. 

De advocaat van de actievoerders heeft in een brief aan twaalf luchtvaartmaatschappijen de mogelijke rechtszaken aangekondigd. De actiegroep stelt luchtvaartmaatschappijen aansprakelijk voor de schade die vliegtuigen naar Lelystad Airport in de toekomst kunnen veroorzaken. 

Stichting HoogOverijssel is inmiddels gestart met een inzamelingsactie om de gang naar de rechter te bekostigen. Iedereen, die door de beoogde laagvliegroutes wordt getroffen, wordt uitgenodigd om als mede eiser deel te nemen in de civiele procedure. Meer informatie is te vinden op: http://hoogoverijssel.nl/stichting-hoogoverijssel/

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.