abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Regio

HoogOverijssel dreigt luchtvaartmaatschappijen met rechtszaak

Geplaatst op Thursday 20 September 2018 15:52
  • De verhoogde verkeerstoren van Lelystad Airport. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Regio - Actiecomité HoogOverijssel bereidt zich voor op rechtszaken tegen luchtvaartmaatschappijen die gebruik gaan maken van Lelystad Airport. 'Het zijn uiteindelijk de luchtvaartmaatschappijen die wel of niet laag gaan vliegen boven grote delen van Nederland', stelt de actiegroep in een bericht op Twitter.

De maatschappijen vliegen 'boven tientallen Natura2000-gebieden en boven talloze steden en dorpen. Ook zij staan voor een keuze', vindt HoogOverijssel. 

De advocaat van de actievoerders heeft in een brief aan twaalf luchtvaartmaatschappijen de mogelijke rechtszaken aangekondigd. De actiegroep stelt luchtvaartmaatschappijen aansprakelijk voor de schade die vliegtuigen naar Lelystad Airport in de toekomst kunnen veroorzaken. 

Stichting HoogOverijssel is inmiddels gestart met een inzamelingsactie om de gang naar de rechter te bekostigen. Iedereen, die door de beoogde laagvliegroutes wordt getroffen, wordt uitgenodigd om als mede eiser deel te nemen in de civiele procedure. Meer informatie is te vinden op: http://hoogoverijssel.nl/stichting-hoogoverijssel/

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.