abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Regio

Westerveld gaat nu echt op glas

Geplaatst op vrijdag 2 november 2018 14:55
  • Wethouder Wilfried de Jong mocht gisteren platsnemen in de grafmachine om de eerste gleuf te graven. © Gerrit Boer

pinterestmail

Diever - De aanleg van een glasvezelnetwerk in Westerveld is sinds donderdag een feit. Wethouder Wilfried de Jong groef vlakbij het Landhotel in Diever gisteren officieel de eerste gleuf.

Westerveld Op Glas staat aan de basis van het glasvezelinitiatief. Het burgerinitiatief heeft Delta Rijssen Glasvezel Investeringen en KPN zover gekregen om in Westerveld een netwerk voor snel internet aan te leggen. Nu die partijen aan de slag zijn gegaan, zit het er na vijf jaar voor Westerveld Op Glas op. Die organisatie wordt nu opgeheven.

Deadline

De komende maanden gaat er in Westerveld tussen de 500 en 600 kilometer glasvezelkabel de grond in. Volgens de laatste cijfers hebben ruim 1300 inwoners zich via Westerveld Op Glas voor snel internet aangemeld. Dat is 34 procent van de in aanmerking komende adressen. Glasvezel buitenaf, het tweede initiatief om een glasvezelnetwerk in Westerveld aan te leggen, maakt na 12 november de balans op en bekijkt dan of meer dan 40 procent van de in aanmerking komende adressen zich bij dit initiatief heeft aangemeld. Is dat niet het geval dan gaat dit initiatief, dat samen met Rendo-dochter Re-Net is gestart, niet door.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.