abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Glasvezel buitenaf legt geen glasvezel aan in Westerveld

Geplaatst op maandag 12 november 2018 15:09
  • © NDC Mediagroep

pinterestmail

Diever - Glasvezel Buitenaf gaat geen glasvezel aanleggen in de gemeente Westerveld. De benodigde 40% deelname is niet gehaald. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Om te starten met de aanleg van glasvezel was een 40% deelname nodig. Omdat het aantal afgesloten abonnementen niet voldoende is, legt Glasvezel Buitenaf geen glasvezelnetwerk aan in Westerveld.

Alle afgesloten contracten worden ontbonden. De inwoners die in aanmerking komen voor een aansluiting bij Westerveld op Glas kunnen zich alsnog bij hen aanmelden. Het bedrijf zegt blij te zijn voor de inwoners van Westerveld dat er glasvezel wordt aangelegd.

Twee fases

Het gebied Westerveld was verdeeld in twee fases. In fase één waren de bewoners van het buitengebied en de kleine kernen aan de beurt. In fase twee de dorpen Diever, Dwingeloo, Havelte, Uffelte en Vledder. Fase één is niet gehaald. Daarmee gaat ook fase twee niet door.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.