abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Kerstcadeau
Uit onderzoek onder de leden van branchevereniging Thuiswinkel.org blijkt dat webshops dit jaar meer groei verwachten in de weken voor Kerstmis dan in de weken voor Sinterklaas. Onze stelling: Ik geef mijn geliefden een cadeau tijdens kerst.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Regio

Leerlingen Vensterschool maken kennis met handicap en sport

Geplaatst op donderdag 6 december 2018 11:19
  • Op schoolde De Lamer maakten eerder de kinderen kennis met rolstoelbasketbal. © Piet Bosma

pinterestmail

Noordwolde - Groep 7 en 8 van de Vensterschool doet mee aan een clinic (S)Cool on Wheels. Een van de docenten van Sport Fryslân vertelt in de klas hoe hij in een (sport)rolstoel terechtkwam en wat zijn ambities zijn.

Daarna ervaren de leerlingen zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten: zij leren omgaan met de rolstoel en gaan basketballen. De theorie- en praktijkles zijn op maandag 10 december.

Het omgaan met mensen met een handicap roept bij leerlingen in het basisonderwijs regelmatig gevoelens van onwennigheid en onwetendheid op. (S)cool on Wheels maakt leerlingen bekend en vertrouwd met de handicap en sport. Door de clinic krijgen kinderen meer begrip voor mensen met een handicap.

Het project (S)Cool on Wheels is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport. De coördinatie is afgestemd door Sport Fryslân met financiering van Fonds Gehandicaptensport.
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.