abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Regio

Glasvezel Buitenaf: ‘Iedereen die zich aanmeldt krijgt van ons glasvezel’

Geplaatst op vrijdag 11 januari 2019 16:58
  • Bijeenkomst Noordwolde © Any Computers

pinterestmail

Wolvega – De keiharde concurrentiestrijd in Weststellingwerf tussen glasvezelaanbieders Kabelnoord en Glasvezel Buitenaf heeft vlak voor het weekeinde een nieuw hoogtepunt bereikt. Het laatste bedrijf garandeert in een persverklaring nu dat alle klanten die zich aanmelden ook worden aangesloten.

Kabelnoord stelt met steun van de gemeente en provincie dat zich 60% van de potentiele klanten in het kabelloze buitengebied moet aanmelden om de aanleg door te laten gaan. Glasvezel Buitenaf hanteerde 50%, maar laat dat plafond na drie informatieavonden nu helemaal vallen. Avonden, waar volgens een woordvoerder ook duidelijk werd dat er vooral onder dorpsverenigingen veel interesse is voor Glasvezel Buitenaf.

‘Tijdens deze avonden heeft Glasvezel Buitenaf gemerkt dat er veel onduidelijkheid is onder de inwoners. Zij zijn bang dat als twee glasvezelaanbieders campagne voeren er een groot risico is dat beide partijen de aanmelddrempel niet halen. Glasvezel Buitenaf heeft daarom besloten: Wij gaan glasvezel aanleggen in het buitengebied van Weststellingwerf.’

Regie weer in handen

Mensen die zich voor 4 maart melden bij Glasvezel Buitenaf krijgen dus gegarandeerd supersnel internet via deze partij. Of zich nu 10% van de mensen aanmeldt of 50%. Het bedrijf neemt daarmee - gedurfd - een financieel risico. Het kan namelijk ook betekenen dat als Kabelnoord de limiet van 60% haalt, dat er door twee partijen gegraven wordt in de gemeentelijke bermen. Door het besluit neemt het bedrijf wel de regie weer in eigen handen, in plaats van lijdzaam afwachten of Kabelnoord op 18 februari de 60% zou halen. Dat maakt dus niet meer uit. De komende weken organiseert Glasvezel Buitenaf lokale aanmeldavonden.

Eerder vandaag werd al bekend dat Glasvezel Buitenaf als enige partij ook alle kernen wil aansluiten, uitgezonderd Wolvega. Daar legt KPN glasvezel aan. Pas na 4 maart begint Glasvezel Buitenaf met het inventariseren van de interesse in de kernen. Het plan is wel om alles dan tegelijkertijd aan te leggen.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.