abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Ontmantelen IGSD kost Westerveld € 550.000,-

Geplaatst op vrijdag 1 februari 2019 14:57
  • Het pand van IGSD. © De Boer en Ten Hoeve

pinterestmail

Diever - De gemeenteraad van Westerveld heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met de opheffing van de gemeenschappelijke regeling Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland en Westerveld (IGSD).

Geschat wordt dat het ontmantelen van deze IGSD alleen Westerveld al 550.000 euro gaat kosten. Daarbij komt nog eens een bedrag van minimaal € 1.140.000,- dat de gemeente Steenwijkerland moet ophoesten voor opheffing.

Sinds voorjaar 2006 voert de IGSD voor de gemeenten Westerveld en Steenwijkerland de wettelijke regelingen op het gebied van werk en inkomen uit. De dienst zet mensen aan het werk of regelt een uitkering voor hen. Het Rijk heeft ondertussen ook de jeugdzorg en een deel van de uitvoering van de WMO (Wet Maatschappelijk Ondersteuning) aan gemeenten overgedragen.

Het is de bedoeling alle werkzaamheden per 1 januari 2020 onder te brengen bij de twee gemeenten. De IGSD Steenwijkerland Westerveld kan het kantoor aan De Vesting in Steenwijk dan sluiten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers