abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Regio

Ontmantelen IGSD kost Westerveld € 550.000,-

Geplaatst op vrijdag 1 februari 2019 14:57
  • Het pand van IGSD. © De Boer en Ten Hoeve

pinterestmail

Diever - De gemeenteraad van Westerveld heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met de opheffing van de gemeenschappelijke regeling Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland en Westerveld (IGSD).

Geschat wordt dat het ontmantelen van deze IGSD alleen Westerveld al 550.000 euro gaat kosten. Daarbij komt nog eens een bedrag van minimaal € 1.140.000,- dat de gemeente Steenwijkerland moet ophoesten voor opheffing.

Sinds voorjaar 2006 voert de IGSD voor de gemeenten Westerveld en Steenwijkerland de wettelijke regelingen op het gebied van werk en inkomen uit. De dienst zet mensen aan het werk of regelt een uitkering voor hen. Het Rijk heeft ondertussen ook de jeugdzorg en een deel van de uitvoering van de WMO (Wet Maatschappelijk Ondersteuning) aan gemeenten overgedragen.

Het is de bedoeling alle werkzaamheden per 1 januari 2020 onder te brengen bij de twee gemeenten. De IGSD Steenwijkerland Westerveld kan het kantoor aan De Vesting in Steenwijk dan sluiten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers