abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Kern Diever krijgt een ‘open karakter’

Geplaatst op donderdag 7 februari 2019 12:22
  • Op het marktterrein aan de Bosweg in Diever is maandag gestart met de kap van de eerste bomen. © Gerrit Boer

pinterestmail

Diever - De herinrichting van de dorpskern van Diever is maandag gestart. Het centrum van het dorp krijgt de komende jaren een compleet andere uitstraling. Kenmerkend wordt vooral het ‘open karakter’.

Op het marktterrein aan de Bosweg is maandag een begin gemaakt met het werk. De komende tijd worden er op verschillende plaatsen in de kern in totaal 163 bomen van slechte/matige kwaliteit gekapt. Beeldbepalende bomen zoals de oude eik voor het Dingspilhuus, worden gespaard. Het merendeel wordt elders in de gemeente vervangen. Daarnaast wordt van sommige stammen kunstwerken gemaakt.

Geen protest

Al ruim een jaar hebben medewerkers van de gemeente Westerveld in samenspraak met inwoners gewerkt aan het herinrichtingsplan ‘Diever op Dreef’. ‘We hebben ingezet op een intensieve samenwerking en heldere communicatie. Dat heeft ervoor gezorgd dat er geen enkele zienswijze is binnengekomen op het plan’, aldus wethouder Henk Doeven. De herinrichting van de dorpskern moet in 2020 afgerond zijn. Bij ‘Diever op Dreef’ is niet alleen gekeken naar het groen in het dorp. Ook naar bestrating, verlichting en straatmeubilair. Alles wordt vervangen.

Het werk is maandag gestart op het marktterrein. Daar ontdeed wethouder Doeven een boom van een zieke tak. Veel bomen die verdwijnen van het marktterrein zijn ziek. Ook worden er bomen gekapt die nu het open karakter van de omgeving in de weg staan.

Volgens wethouder Doeven zal de ‘openheid’ bij bezoekers in het begin vreemd over komen. ‘Maar uiteindelijk zal iedereen zien dat het mooi wordt. Dat hebben we in Dwingeloo ook gezien. Daar was weerstand tegen de plannen met de brink, maar achteraf zien mensen dat het mooi is geworden.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.