abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Inbraken in Overijssel dalen minder hard dan landelijk gemiddelde

Geplaatst op donderdag 7 februari 2019 12:04
  • © Gerrit Jan Prakken

pinterestmail

Regio - In 2018 is het aantal inbraken in de provincie Overijssel gedaald met 4,8 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Slotenmaker 365, dat daarvoor cijfers heeft gebruikt van de politie.

De daling in Overijssel blijft achter met de rest van Nederland.  In heel Nederland is het aantal inbraken vorig jaar namelijk met 11,6 procent gedaald.

Om het aantal inbraken te vergelijken is gegeken naar het aantal inbraken per 10.000 inwoners. In Overijssel werden er vorig jaar 14 inbraken per 10.000 inwoners gepleegd. Dat is wel minder dan het landelijk gemiddelde. Gemiddeld werden er in Nederland 17,1 inbraken gepleegd per 10.000 inwoners.

De gemeente Hardenberg staat op de derde positie als het gaat om het aantal inbraken per 10.000 inwoners en is de nummer twee qua grootste stijging van het aantal inbraken met een stijging van 74%. Er vonden vorig jaar 129 inbraken plaats in Hardenberg.

De gemeente met het minste aantal inbraken per 10.000 inwoners in Overijssel is Staphorst met 4,2 inbraken.

Opmerkelijk is de grote stijging van het aantal inbraken in de gemeente Zwartewaterland. Daar is het aantal inbraken met ruim 200% gestegen.

Bekijk hieronder de cijfers per gemeente. Ga met de muis over je gemeente om extra informatie te zien.

 https://slotenmaker365-amsterdam.nl/inbraken-overijssel

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.