abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Wandelen door de natuur van de Kraloërheide

Geplaatst op maandag 11 februari 2019 11:31
  • Grote kans dat je tijdens de wandeling een buizerd, specht of één van de talrijke water- en moerasvogels tegen komt die in het natuurgebied leven. © IVN Noordwest-Overijssel

pinterestmail

Dwingeloo - Het IVN Noordwest-Overijssel gaat op zaterdag 23 februari wandelen door de natuur van De Kraloërheide, het meest oostelijke deel van het Dwingelderveld. Deze afwisselende wandeling van circa 5 kilometer gaat eerst via een smal paadje tussen de plassen van het Holtveen door. In het Holtveen heeft vroeger op een kleinschalige manier vervening plaatsgevonden.

De wandeling is op zaterdag 23 februari van 8.30 tot 14.00 uur. Het vertrek om 8.30 uur is vanaf het grote parkeerterrein (P&R) aan de noordzijde van het NS-station Steenwijk (ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk). Deelname aan de wandeling is gratis.

Veel vogels te zien

De kans is groot dat in de toppen van de hier en daar opschietende berken een klapekster of buizerd te zien is. Op dit stuk hebben heb je prachtig uitzicht over de heide. Hier zijn ook kraanvogels te zien. Na een kilometer gaat de wandeling door het bos. Hier kun spechten, zoals de grote bonte, groene en zwarte specht tegen het lijf lopen. Na het bos volgt er een langgerekt natuurontwikkelingsgebied met een grote ondiepe plas, waar talrijke water- en moerasvogels te vinden zijn. Het laatste deel van de wandeling gaat over het fietspad langs het Holtveen, waar ook een kijkscherm aanwezig is.

Voor meer informatie: Theo van de Graaf, (0521) 587345.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.