abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

De Bûtenbieners kiest Martijn Doorn als prins

Geplaatst op dinsdag 12 februari 2019 17:36
  • De Bûtenbieners met Martijn Doorn als prins in het midden. © Piet Bosma

pinterestmail

Steggerda - Martijn Doorn is de nieuwe prins van caranavalsvereniging De Bûtenbieners in Steggerda. In zalencentrum De Landerije in Steggerda was zaterdagavond het jaarlijkse Prinsenbal, waar de nieuwe prins werd gepresenteerd.

Om 23.11 uur werd de Bûtenbienerslaars de zaal binnengereden. Onder luid applaus stapte Martijn Doorn uit. Mattinus den eerste is zijn officiële carnavalsnaam. Hij gaat het komende seizoen de Bûtenbieners voor. Voordat het 56e seizoen losbarstte, waren er enkele plichtplegingen, waaronder het onderscheiden van de vorige prins Berry den eerste, die de Prinsenonderscheiding kreeg. Ook werd de raad door de president geinstalleerd. Hij hij had lovende woorden voor de scheidende prins. Hij gaf daarna het woord aan de Buutreedner, die verschillende raadsleden en Bûtenbieners uit Steggerda en omstreken op de hak nam en het afgelopen jaar doornam.

Onderscheiding

Achter de buutreedner opa Johannes zat Johan Kroon, geen onbekende in Steggerda en ook voor opa Johannes had de nieuwe prins een onderscheiding. De avond ging in een met nieuwe versiering aangeklede zaal verder met de coverband Signature die tot in de late uurtjes Op 2 en 3 maart gaat het carnaval weer los met op zaterdagavond het grote carnavalsfeest en zondagmiddag de familiedag en op woensdag avond 6 maart haringhappen. Dit alles vindt plaats in zalencentrum de Landerije Pepergaweg 43 te Steggerda.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.