abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Regio

Stichting GasDrOvF geeft tegengas

Geplaatst op woensdag 13 maart 2019 14:14
  • Aan de Noordenveldweg in Wapse is gasproducent Vermilion al sinds 2014 bezig met activiteiten om gas te winnen. © Archief NDC

pinterestmail

Vledderveen - Stichting GasDrOvF is met het ondertekenen van de oprichtingsakte door Jeannette van der Velde, Pier Winsemius en Rita Pos, officieel een feit.

GasDrOvF is voortgekomen uit de groeiende groep bezorgde omwonenden van de gasvelden in de gemeenten Westerveld, Weststellingwerf en Steenwijkerland. De stichting stelt zich als doel het verwerven van kennis, het geven van voorlichting en het bouwen aan een sterk netwerk om tegengas te kunnen geven.

De eerste actie van stichting GasDrOvF is het organiseren van een voorlichtingsavond over bouwkundige opnamen. Voor een groot aantal panden in de invloedsfeer van gaswinning dreigt dat er geen bouwkundige opname wordt gedaan. Stichting GasDrOvF biedt geïnteresseerden de mogelijkheid informatie in te winnen over het zelf laten uitvoeren van zo’n bouwkundige opname. Op de informatieavond houdt het bedrijf Vergnes uit Leek in samenwerking met StabiAlert uit Groningen een presentatie.

De informatie-avond is vrijdag 15 maart om 20.00 uur in het dorpshuis in Vledderveen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.