abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Regio

Bomen krijgen de ruimte in Zorgvlied en Havelte

Geplaatst op vrijdag 15 maart 2019 13:26
  • © Gemeente Westerveld

pinterestmail

Oude Willem - Op twee locaties in de gemeente Westerveld is woensdag aandacht besteed aan de jaarlijkse Boomfeestdag. Ter gelegenheid hiervan werden in Zorgvlied en in Havelte bomen geplant.

Liefst zestig kinderen verzamelden zich bij Oude Willem in het Drents-Friese Wold. Ze plantten daar samen met de betrokken partners van het LIFE-project ‘Going up al level’ bomen. Binnen dit project worden in totaal meer dan 1.600 bomen en struiken aangeplant op de grens van bos en grasland.

Naast het planten van bomen werd er onder leiding van stichting IVN ook een educatief kwartetspel gespeeld over bomen. De eerste boom werd woensdag geplant door Bert Hummelen van Staatsbosbeheer. Daarna gingen de afgevaardigden van de projectpartners én leerlingen van de Ten Darperschoele uit Wapse aan de slag. Ook wethouder Henk Doeven leverde een bijdrage door samen met de leerlingen verschillende bomen in de grond te zetten.

Zomereiken

Ook op de parkeerplaats bij de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld aan de Van Helomaweg was woensdag activiteit in het kader van de Boomfeestdag. Staatsbosbeheer en de gemeente Westerveld zijn daar gestart met het planten van tien grote zomereiken. De bomen die nu worden geplant zijn een cadeau van Staatsbosbeheer, om de parkeerplaats van de Poort sneller te ‘vergroenen’. De bomen hebben een lengte van 6 á 7 meter met een kluit van zo’n 80 cm. diameter. Met een beetje goede zorg staan deze laanbomen komende zomer op de parkeerplaats in Havelte al fraai in het blad.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.