abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijk

Doneeractie op touw gezet voor voormalig Steenwijker zanger Clarance van der Schaaf

Geplaatst op dinsdag 9 april 2019 16:40
  • Clarance van der Schaaf © Duke Francis

pinterestmail

Steenwijk - Voormalig Steenwijker en countryzanger Clarance van der Schaaf heeft dringend hulp nodig.

Clarance moest een zware rugoperatie ondergaan, kreeg een prothese en werd afgekeurd. Omdat hij uitbehandeld was bij Nederlandse specialisten verhuisde hij in 2017 naar Suriname met behoud van uitkering. Hij was drie keer genomineerd voor de Josie Music Awards in Nashville in Amerika.Echter, sinds december 2018 is zijn WIA-uitkering door het UWV gestopt. Juist op het moment dat hij ziek werd en helse pijnen ondergaat. Nieuwe onderzoeken moeten opnieuw aantonen dat hij ziek is en niet in staat is om een baan te vervullen. ‘Maar die onderzoeken in Suriname zijn volgens het UWV niet accuraat. Bezwaarschriften worden afgeketst’, vertelt Clarance.

Hij is met spoed in het ziekenhuis opgenomen, maar kan de zorg en medicijnen niet betalen.

In actie

Vrienden van Clarance in Nederland en Suriname komen in actie. Zijn vriendin Francis Graves: ‘Hij wordt aan zijn lot overgelaten. Hij vecht voor zijn leven, heeft zoveel pijn, zijn bestaansrecht wordt afgepakt en ook nog eens keer op keer moet hij bewijzen dat hij echt ziek is. Dit is onmenselijk. Dit kan niet langer doorgaan.’

Kamervragen

Francis vecht samen met vrienden voor direct herstel van zijn uitkering en hebben zelfs Kamervragen gesteld. ‘Eerst is er nu tijdelijke steun voor hem nodig in geld uitgedrukt voor de komende tijd. Om dan verder bij UWV te kunnen pleiten voor een herstel van de uitkering.’

Wie wil helpen kan doneren via https://www.doneeractie.nl/eerste-levensbehoefte-zekerstelling-clarance/-32766

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.