abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijk

Topboerenrockbands in De Meenthe

Geplaatst op vrijdag 12 april 2019 10:40
  • De Bökkers zorgt voor een ongekend dampend feest. © Heleen Duli

pinterestmail

Steenwijk - ‘We hebben vier topboerenrockbands’, vertelt Han Evers, directeur van De Meenthe, dat zaterdag 13 april het decor is van het Boerenrock Festival. Met de Bökkers, Ritn Ditn, De Bunzings en The Wetnecks.

‘Mooi Wark, Bökkers en The Wetnecks zijn toch wel de toppers in Nederland. Twee van deze top drie treden op dezelfde avond op. Dat is best uniek en de mensen krijgen dus heel veel voor weinig.’

De Bökkers. ‘Zonder twijfel de hardst werkende band in de ingedutte vaderlandse showbussiness. Al jaren toert de Sallandse rockband langs de meest van god verlaten, waaierige uithoeken van ons land om daar een ongekend dampend feest te vieren met originele rock-krakers’, vertelt de band over zichzelf.

The Wetnecks brengen een mix van blue grass, country, dance, polka en rock ’n roll. ‘Het is een hillbilly-benadering van hits van ABBA, Motörhead en Hank Williams. Houthakkersbloes, pruimtabak, tuinbroek en een redneck-accent maken het plaatje helemaal af.’

Ritn Ditn bestaat uit vier jongens van de Veluwe die met opzwepend eigen werk, verweven met stampende covers iedere kroeg, feesttent of andere locatie op z’n kop weten te zetten.

De Bunzings bestaat uit vier onbenullige stinkerds. Ooit ontstaan op een oude deel van een boerderij waar Rock 'n Roll en humor samen kwamen en een band vormden, die de tent graag op zijn kop zetten.

Deze tent heet De Meenthe, waar de evenementenhal wordt omgetoverd in een Boerenrocktent.

Voorverkoopadressen: wwwdemeenthe.nl, Café De Karre Tuk, Snackbar Mallejan Zuidveen, Primera Scholten Steenwijk, De Heren van de Rechter Steenwijk, Zus En Zo Steenwijk, Restaurant De Opschepper Steenwijk, De Meenthe, Tankstation OK Witte Paarden, Coop Oldemarkt, Zwikstra Wolvega, Boekhandel Barth Zwolle, Vivant Books & Gifts Oldemarkt.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.