abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijk

Popschool Buze opent muzieksessie in De Karre

Geplaatst op Saturday 20 April 2019 08:30
  • © Café De Karre

pinterestmail

Tuk - Pieter Dingerdis en Henk Kranendonk zijn druk bezig met de organisatie van de jaarlijkse muzieksessie in Café De Karre op eerste paasdag, zondag 21 April. Vorig jaar werd het 25-jarig jubileum uitgebreid gevierd op het Dicky Woodstock Popfestival.

Voor de 26e keer treden muzikanten uit diverse regionale bands op. Zij worden in verschillende groepen ingedeeld. Op de avond spelen onder andere muzikanten van Exploding Pudding, Lemonade, Buzz da Mindz, Thin Lizzy Project, Local Heros, Van Harte en Bogey & the Longhorn. Er staat telkens een andere samenstelling op het podium. Per groep brengen zij twee covers ten gehore. Allerlei genres passeren de revue.

Elk jaar probeert de organisatie een leuke opening te regelen voor de sessie. Meestal zijn dit beginnende muzikanten die zij een kans willen geven om een keer live te spelen. Dit jaar komt er een groep leerlingen van de popschool van Poppodium De Buze.

Kweekvijver

Initiatiefnemer en muziekdocent Hans Spitzen stoomt een groep muzikanten in de leeftijd van 13 tot 18 jaar klaar om een paar liedjes te komen spelen. De popschool sluit hiermee perfect aan bij de doelstellingen van De Buze: een kweekvijver voor jong muzikaal talent.

Dat deze functie van de Buze van groot belang is voor Steenwijk en omgeving is in het verleden al bewezen; muzikanten van bijvoorbeeld Lemonade en Bogey & de Longhorn waren er vroeger regelmatig aan het oefenen met hun bands en hebben hier menigmaal opgetreden. Mede hierdoor hebben deze muzikanten zich kunnen ontwikkelen en ontplooien.

Genieten

Uiteindelijk genieten bezoekers van concerten hiervan en profiteert ook de horeca mee. Ook Café De Karre draagt haar steentje bij als het gaat om het stimuleren van regionale bands. Niet alleen projecten als Karbeat (cd met regionale bands) of Talent naar de Tent, maar ook de optredens die georganiseerd worden in het café en op het Dicky Woodstock Popfestival zijn hier prachtige voorbeelden van.

De avond begint om 20.30 uur, in Café De Karre (Tuk) en de entree bedraagt € 5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij De Karre. ‘Wees op tijd, want de laatste jaren is de Karre6ie altijd uitverkocht’, is het advies.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.