abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijk

Jonge mantelzorgers creatief aan de slag voor Pasen

Geplaatst op maandag 15 april 2019 10:19
  • De jonge mantelzorgers met jonge mantelzorgconsulent Jelma Jonkers van Sociaal Werk De Kop. © Eigen foto

pinterestmail

Steenwijk - Zaterdagmiddag kleurde de Buze in Steenwijk geel in aanloop naar Pasen, want zes van de jongste jonge mantelzorgers hebben een prachtige Paastak versierd en zo samen een heel creatieve en gezellige middag gehad.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen die zorgen voor of zorgen hebben om een langdurig ziek of gehandicapt familielid. Bijvoorbeeld een (groot)ouder met een chronische ziekte of een broer of zus met autisme of ADHD. Het kan zijn dat kinderen hierdoor meer zorgen hebben dan leeftijdsgenoten.

Vaak gaat de meeste aandacht in het gezin uit naar degene die ziek is. Sociaal Werk De Kop organiseert regelmatig leuke activiteiten voor jonge mantelzorgers. Tijdens deze activiteiten zijn de kinderen lekker bezig en is er contact met andere kinderen die in een soortgelijke situatie zitten thuis.

Meer informatie: Jelma Jonkers via j.jonkers@sociaalwerkdekop.nl of tel. via (0521) 745 080.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.