abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Steenwijk

Jacht op ganzen en smienten in Overijssel mag weer

Geplaatst op vrijdag 5 februari 2010 20:41
mail

Zwolle - Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben in verband met de weersomstandigheden besloten dat er met onmiddellijke ingang weer ontheffing kan worden verleend voor de jacht op de grauwe gans, kolgans en smient.

Vanaf 13 januari was de jacht op overwinterende ganzen en smienten in de gehele provincie gesloten vanwege de sneeuwbedekking en het gebrek aan voedsel. Dat gold ook voor de jacht op fazant, houtduif, konijn en wilde eend. Gezien de weersvooruitzichten voor de komende week wordt er geen aaneengesloten periode met sneeuw- of ijsbedekking van het landelijk gebied verwacht. Daarmee is er weer voldoende voedsel en water beschikbaar. Ter voorkoming van schade aan landbouwgewassen mag er daarom met ontheffing weer gejaagd worden op deze vogels. De jacht op fazant, houtduif, konijn en wilde eend wordt niet heropend. Het jachtseizoen voor deze dieren is wettelijk al op 1 februari beëindigd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.