abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Steenwijk

Vollenhoofsch Fanfare krijgt handen flink op elkaar

Geplaatst op zaterdag 10 maart 2007 17:01
  • Aafke Jongman, Piet Zelhorst en Jan Hogendorp. Gerrit Visscher en Martin Vos - niet op de foto - waren vrijdag al gehuldigd. (Foto: Frens Jansen)

pinterestmail

VOLLENHOVE – Vollenhoofsch Fanfare hield vrijdag en zaterdag de jaarlijkse uitvoering in de verbouwde De Burght in Vollenhove. Waar vrijdagavond 250 bezoekers verwelkomd werden, was het zaterdagavond volle bak met 300 toeschouwers, een teken dat de plaatselijke trots springlevend is en niet is weg te denken binnen de Vollenhoofse gemeenschap, maar zeker ook daarbuiten. Tijdens de uitvoeringen werd een vijftal jubilarissen gehuldigd.

Op vrijdagavond werd Gerrit Visscher, instrumentmaker bij de slagwerkgroep, gehuldigd voor 25 jaar muzikant zijn. Hij is bestuurslid geweest en nog steeds heel actief bij de jaarlijkse snertakties. Saillant detail was dat Gerrit nog wel eens een drumstok kapot slaat. Ook tambour-maître Martin Vos werd in het zonnetje gezet voor het feit dat hij 40 jaar muzikant is. Vos, die de meeste jaren sleet bij DOKA Marknesse is bij Vollenhoofsch Fanfare een rots in de branding als het gaat om het leren van de exercitie bij het jeugdorkest. Hij heeft als tambour-maître nog nooit een optreden van Vollenhoofsch fanfare‘s marchingband gemist en past zelfs zijn vakanties er voor aan. Op zaterdagavond werd een drietal leden gehuldigd. Aafke Jongman voor 25 jaar muzikant zijn; Jan Hogendorp, die bij de Egeländer kapel Toutenburgher Muzikanten speelt, wegens 40 jaar muzikant zijn; en Piet Zelhorst. Dit erelid, wegens gezondheidsredenen een aantal jaren geleden gestopt met blazen, is door de jaren heen veelvuldig geroemd en vierde het 70-jarig lidmaatschap van de Fanfare. Zelhorst heeft een enorme staat van dienst waarvan onder andere vele jaren in het bestuur. Tegenwoordig zitten er nog een zoon en vijf kleinkinderen van Piet op de muziek en wat dat betreft is hij ook nog eens hofleverancier van de Fanfare. Alle jubilarissen kregen van voorzitter Anne Stoter een speldje opgespeld en een bijbehorend certificaat van de bond KNFM uitgereikt. Stoter memoreerde in zijn toespraak onder andere de steun die de vereniging krijgt van de bevolking door het welslagen van de vele acties die gehouden worden in Vollenhove en Blokzijl. De majorettes van het majorettecorps Vollenhove openden de avonden met een speels optreden. Het A-peloton presenteerde zijn nieuwe outfit. Het jeugd-orkest bracht een afwisselend programma, gevolgd door de Egeländer kapel voor de pauze. De slagwerkgroep begon in de laatste minuten van de pauze met een heuse Braziliaanse slagwerkshow en ging al lopend met enorme trommels de zaal in waar de leden ontvangen werden door een enthousiast publiek. Vervolgens werd dit spektakel op het podium voortgezet met moeilijke melodische slagwerknummers. De slotact van de uitvoering was voor de uit 55 personen bestaande concertafdeling van de fanfare onder leiding van de nieuwe dirigent Erik vd Weert uit Staphorst. Absolute uitsmijter de afsluiter Rood van Marco Borsato wat imposant en indrukwekkend werd gebracht en waarmee Vollenhoofsch Fanfare voor de laatste maal die avond de handen flink op elkaar kreeg.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.